Μ. Γλέζος : «Άλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες»

Μ. Γλέζος : «Άλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες»

Σε πρόσφατη ομιλία του στη βουλή, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Αχμέτ Χατζηοσμάν «πράκτορα των Τούρκων», ο «πατριώτης» και «πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης» (σύμφωνα με τον Τσίπρα), είπε τα εξής, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο:

«Παρακαλώ τον υπουργό Παιδείας να δηλώσει αν είναι Έλληνας ή όχι, γιατί το επίθετό του δηλώνει ότι είναι Αρβανίτης. Έβλεπα τον κατάλογο με τους βουλευτές. Από τους 38, οι δύο έχουν τουρκικά ονόματα, και από τους άλλους 36, οι 13 έχουν ονόματα που δεν είναι ελληνικά και είναι όλα ξένα. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε δύο λαοί που ζει ο ένας κοντά στον άλλο. Και τον γείτονα λαό δεν μπορεί να τον διώξεις. Το παιδί σου μπορεί να το διώξεις από το σπίτι. Από το σπίτι του πατέρα σου μπορείς να φύγεις. Την γυναίκα σου μπορείς να την χωρίσεις, όμως τον γείτονα λαό δεν μπορείς να τον χωρίσεις. Πρέπει να τα βρούμε για να συνυπάρξουμε».

Απ’ ότι φαίνεται για τον Γλέζο είναι «άλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες» καταλήγει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftonomi.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.