N. Μιχαλολιάκος: “Στο διάολο ο κάθε Μούιζνιεκς”

N. Μιχαλολιάκος: “Στο διάολο ο κάθε Μούιζνιεκς”

Το δημοσίευμα του Spiegel, που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή “δολοφονική συμμορία”, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γγ της Χρυσής Αυγής αλλά και η πληροφορία ότι  ο Επίτροπος της Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς ετοιμάζει έκθεση, σύμφωνα με την οποία θα προτείνει ακόμα και απαγόρευση της λειτουργίας του κόμματος. 

Για το εν λόγω θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε δώσει την “αρμόζουσα απάντηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο από το βήμα της μεγαλειώδους εκδήλωσης τιμής και μνήμης (2/2/2013) για τους τρεις Έλληνες πεσόντες αξιωματικούς στα Ίμια”.

“Ένας Μούιζνιεκς  θα μας πει τι θα κάνουμε στην Ελλάδα; Στο διάολο ο κάθε Μούιζνιεκς. Mαζί και οι New York Times και το κάθε παρατηρητήριο του Ελσίνκι”, ήταν η ακριβής δήλωση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής. 

Στην έκθεση σημειώνεται ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού – όπως το χαρακτηρίζει – πολιτικού κόμματος “Χρυσή Αυγή”, που εισήλθε στην ελληνική βουλή, τον Ιούνιο του 2012.

Ο επίτροπος Μούιζνιεκς υπογραμμίζει ότι “η Διεθνής Σύμβαση για την Κατάργηση Κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που έχουν επικυρωθεί και έχουν υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα, κάνουν δυνατή την επιβολή αποτρεπτικών, ποινικών και άλλων κυρώσεων και περιορισμών στις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους”.

Στην ίδια έκθεση, ο επίτροπος Μούιζνιεκς εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αναφορές κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων και βασανιστηρίων, που διαπράττουν όργανα επιβολής του νόμου, κυρίως εναντίον μεταναστών και Ρομά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.