ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παρασκηνιακός μυστικός δείπνος με καλεσμένο τον Γ.Στουρνάρα για να τον «χρίσουν» μελλοντικό πρωθυπουργό!

Παρασκηνιακός μυστικός δείπνος με καλεσμένο τον Γ.Στουρνάρα για να τον «χρίσουν» μελλοντικό πρωθυπουργό!

Δείπνο με οκτώ θέσεις και επίτιμο καλεσμένο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση μήνα (στις 13 Ιουνίου) στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου για να τον χρίσουν «πρωθυπουργό»!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», επρόκειτο για μία αναβίωση του περίφημου «δείπνου των τεσσάρων» (Κώστας Σημίτης, Παρασκευάς Αυγερινός, Βάσω Παπανδρέου, Θόδωρος Πάγκαλος), όπου συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του ‘94 να προταθεί ο Κώστας Σημίτης σαν ο επόμενος διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου και όπως τελικά έγινε. 

Το δείπνο αυτή την φορά έλαβε χώρα στην κατοικία του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στην Κηφισιά και αποτελούντα από 8 συνδαιτημόνες καθώς συμμετείχαν οι Κώστας Σημίτης (ο οποίος συμμετείχε και στο παλαιότερο των τεσσάρων), Θόδωρος Πάγκαλος (και αυτός ήταν στον παλιότερο δείπνο), Άννα Διαμαντόπουλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και ο οικοδεσπότης. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην λύση του προβλήματος του μεσαίου χώρου και το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. 

Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις. Η πρόταση στο Γιάννη Στουρνάρα προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος. 

Ο Κώστας Σημίτης πρότεινε στον Γιάννη Στουρνάρα να ενεργοποιηθεί όταν λήξει η θητεία του ως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά εκείνος παρέμεινε επιφυλακτικός δείχνοντας ότι διστάζει να αναλάβει ένα τέτοιο φορτίο.

Τότε ο Θόδωρος Πάγκαλος απήθυνε ένα ερώτημα προς τον Γιάννη Στουρνάρα: 

«Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;»

Βέβαια έτσι όπως το ρώτησε ο Θ.Πάγκαλος αλλά και οτρόπος με τον οποίο διάφορες δυνάμεις επιχειρούν να χρίσουν μελλοντικούς πρωθυπουργούς πάλι δημιουργείται ένα ερώτημα: Μήπως και η θέση του πρωθυπουργού έχει γίνει υπαλληλική;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να αναλλάβει αυτή την θέση. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.