ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ. Ραγκούσης: «Σε θετική κατεύθυνση οι διεργασίες για ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς»

Γ. Ραγκούσης: «Σε θετική κατεύθυνση οι διεργασίες για ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς»

Θετική μεταστροφή συνιστά η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην ίδρυση νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, εκτίμησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη πρωτοστατούν στην «Ωρα Αποφάσεων».

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις που υπέβαλε η «Ωρα Αποφάσεων», τον Φεβρουάριο από την Πάτρα και τη Λάρισα, για τη δημιουργία ενός νέου και ενωμένου προοδευτικού φορέα.

«Όλη η ηγεσία της ΔΗΣΥ, μέχρι χθες, επαναλάμβανε μονότονα κι αυτάρεσκα πως ο μόνος δρόμος ήταν η προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Βέβαια, κι επειδή δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση οδικού χάρτη, όχι προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά προς ένα νέο κι ενιαίο προοδευτικό φορέα, θέλω να σημειώσω πως η αρχική προσωπική μου αίσθηση είναι πως πρόκειται για μια θετική μεταστροφή προς όσα έχουμε κι εμείς προτείνει, αλλά και η ίδια η κ. Γεννηματά πρότεινε πέρυσι τον Ιανουάριο» ανέφερε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση διαμορφώνονται νέα δεδομένα, αλλά χρειάζονται ακόμη πολλά να περιληφθούν, γιατί εξακολουθούν και υπάρχουν σημαντικές διαφορές, όπως το ότι απουσιάζει κι ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. «Για να γίνει ένα ταξίδι πρέπει να εκδοθεί το εισιτήριο. Και το εισιτήριο εκτός από το λιμάνι αναχώρησης και το λιμάνι προορισμού αναφέρει ρητώς την ώρα του απόπλου, την ώρα άφιξης και βεβαίως τους ενδιάμεσους σταθμούς. Προφανώς οι ευθύνες αυξάνονται για όλους και τα περιθώρια λάθους εκμηδενίζονται. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην κακοποίηση της αγωνίας των πολιτών για την ίδρυση ενός νέου κι ενωμένου πολιτικού φορέα» επισήμανε κι αναμένει τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα τέλη του μήνα.

Ενισχύοντας τη διάθεση για σύμπραξη όλων των δυνάμεων του χώρου, ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, ώστε να προκύψει ένας αληθινά νέος και ενιαίος προοδευτικός φορέας που θα παραμερίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αναγκαία η συνεργασία με όλους στη βάση μιας νέας πολιτικής ατζέντας. Να αλλάξουμε για να ενωθούμε κι όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσχωρήσουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε ζητάμε να προσχωρήσει κανείς σ΄ εμάς. Λέμε και ξαναλέμε για νέο φορέα γιατί αυτή είναι η φωνή της θέλησης των προοδευτικών πολιτών. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ψήφισε νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ανεβαίνει, υποχωρεί και μάλιστα σε ποσοστά που την καθιστούν αυτή την στιγμή 5ο κόμμα με μια δύναμη που δεν φαίνεται να υπερβεί στο καλύτερο σενάριο το 7 ή 8%. Έχει έρθει κυριολεκτικά η ώρα των αποφάσεων για όλους» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν η «Ωρα Αποφάσεων» παραμείνει πολιτική κίνηση ή θα μεταξελιχθεί σε κόμμα, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει παίξει ρόλο καταλύτη, ώστε να κινηθούν ξανά οι διαδικασίες στον προοδευτικό χώρο, οι οποίες είχαν φτάσει σ’ ένα τέλμα και κανείς πια δεν συζητούσε για κάτι καινούργιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία του καινούργιου. Έχουμε πει ότι αυτό δεν θέλουμε να το κάνουμε σώνει και καλά μόνοι μας, θέλουμε να το κάνουμε με άλλους μαζί. Αλλά αυτό δεν θα εξαρτηθεί από εμάς θα εξαρτηθεί από τους άλλους. Αν οι άλλοι ανταποκριθούν στην επιθυμία των πολιτών με βάση και τις δικές μας διακηρυγμένες προτάσεις τότε θα είναι η σειρά να ανταποκριθούμε και εμείς» είπε ο κ Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και τις εκλογικές τάσεις που διαπιστώνονται, διανύουμε την τελευταία περίοδο κατά την οποία μπορεί να αμφισβητηθεί ο πολιτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ από ένα νέο ισχυρό προοδευτικό φορέα. Από τις αποφάσεις που τώρα θα ληφθούν από όλους, θα κριθεί ποιοι στο τέλος θα έχουν την ιστορική ευθύνη για την ενδεχόμενη εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο πολιτικού πρωταγωνιστή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.