ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΛΑΕ: Καταδικάζει την ηγεσία και τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση της ΓΣΕΕ

ΛΑΕ: Καταδικάζει την ηγεσία και τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση της ΓΣΕΕ

Διαμαρτυρία με στόχο τη ματαίωση της ημερίδας, που προγραμματίζει η ΓΣΕΕ το πρωί της Τρίτης, για τη δεύτερη αξιολόγηση, διοργανώνει η Λαϊκή Ενότητα, θεωρώντας ότι η Συνομοσπονδία «προμοτάρει» τις μνημονιακές δυνάμεις και τις πολιτικές τους.

Χαρακτηρίζει δε την εκδήλωση της ΓΣΕΕ, που θα γίνει στις 10 π.μ. Της Τρίτης στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1), “ημερίδα ντροπής” και “βρώμικη ημερίδα”! Τη χαρακτηρίζει “ωμή πρόκληση στο συνδικαλιστικό κίνημα και τον κόσμο της εργασίας” και διαμηνύει ότι “δεν πρέπει να διεξαχθεί αλλά να ακυρωθεί και να ματαιωθεί”.

Η ΛΑΕ στηρίζει απολύτως την πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού μετώπου ΜΕΤΑ, συλλογικοτήτων και σωματείων, που ετοιμάζουν διαμαρτυρία και καλεί “τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν το αγωνιστικό παρόν”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Καταγγέλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας την ημερίδα που θρασύτατα και προκλητικά διοργανώνει η εξωνημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ για την δεύτερη αξιολόγηση με ομιλητές τους ενόχους και υπόλογους για το ξεπούλημα της Ελλάδας και για μεγάλα μνημονιακά εγκλήματα σε βάρος της χώρας και του λαού μας Τσακαλώτο, Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Σαχινίδη.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ με αυτήν την ημερίδα – μνημονιακή φιέστα, κλιμακώνει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό της κατήφορο, ρίχνει όλα τα προσχήματα και μετατρέπεται με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο σε υπαλληλικό παράρτημα του μνημονιακού μπλοκ, προκαλώντας βάναυσα τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα το κατάπτυστο άρθρο του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ, που το χρεώνεται απολύτως η θλιβερή ηγεσία της, με το οποίο προβαίνει σε ένα φασίζων παραλήρημα κατά της ΛΑ.Ε για την κριτική της στην ημερίδα της ΓΣΕΕ, φτάνοντας να εξαπολύει συκοφαντικές κατηγορίες σε βάρος της ΛΑ.Ε με υπονοούμενα περί τρομοκρατίας, για προβοκάτσιες, για εκφασισμό της κοινωνίας και άλλα εμετικά.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά εξουσιοδότηση και καμιά νομιμοποίηση να οργανώνει συνένοχα τέτοιες αποκρουστικές μνημονιακές φιέστες με όσους έχουν καταδικάσει και συνεχίζουν να καταδικάζουν τον τόπο στην υποδούλωση και την εξαθλίωση”.

Σημειωτέον είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση από τη ΛΑΕ, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος, σε άρθρο του έκανε λόγο για… «πυρήνες»…της ΛΑΕ, “στήνουν προβοκάτσιες σε βάρος των συνδικάτων”.

Στο άρθρο αυτό ο κ. Καραγεωργόπουλος επισήμαινε μεταξύ άλλων: “Εγκαλούν τη ΓΣΕΕ οι «πυρήνες»…της ΛΑΕ για την ημερίδα που διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, με θέμα την 2η αξιολόγηση (4ο μνημόνιο) και την προοπτική της χώρας για την επόμενη ημέρα, όπου για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου και λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες κομμάτων και της Κυβέρνησης, συμμετέχουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι -μετά από πρόσκληση της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας- και «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής. Δεν τους καλούμε για να τους «χαϊδέψουμε». Τους καλούμε για να δώσουν δημόσιες απαντήσεις – εξηγήσεις για τις επιλογές και τις απόψεις τους. Τους καλούμε για να ακούσουν και τις δικές μας θέσεις. Για να γίνει συζήτηση, για να βγουν συμπεράσματα, για να εξετάσουμε αν τελικά υπάρχει προοπτική για αυτήν την ταλαίπωρη χώρα και τους πολίτες της. Αυτό επιβάλουν οι δημοκρατικοί κανόνες, σε μια ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή χώρα”.

Απαντώντας στον κ. Καραγεωργόπουλο η ΛΑΕ έκανε λόγο για “βρώμικο παραλήρημα με πρωτοφανείς κατάπτυστες συκοφαντίες του εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας” και τον κατηγορούσε ότι “καταφεύγει σε ένα πρωτοφανές βρεολόγιο συκοφαντιών, το οποίο φτάνει να καταγγέλλει την ΛΑ.Ε με υπονοούμενα για τρομοκρατία, για εκφασισμό της κοινωνίας, για ψεκασμένους, «λόμπι της δραχμής», προβοκάτορες κλπ κλπ.”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επέμενε ότι “η ημερίδα – μνημονιακή φιέστα της ΓΣΕΕ θα ακυρωθεί” και στρεφόταν και κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι “προφανώς ο Δ. Καραγεωργόπουλος δεν θα μπορούσε ποτέ να γράψει αυτό το εμετικό κείμενο γκεμπελικής ιδιοσυστασίας αν δεν διέθετε την κάλυψη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και αν δεν αποτύπωνε το δύσοσμο κλίμα που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκιά της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.