Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο κ. Ρέγκλινγκ θα μπορούσε να πανηγυρίζει για την συμφωνία! Όχι όμως ο κ. Τσίπρας

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο κ. Ρέγκλινγκ θα μπορούσε να πανηγυρίζει για την συμφωνία! Όχι όμως ο κ. Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και τις καθυστερήσεις στη συμφωνία που στέρησαν φθηνό χρήμα από την αγορά εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κοστίζει πολύ ακριβά στον τόπο, καθώς όπως αναφέρει, κάθε μέρα έρχονται στην επιφάνεια και επί πλέον αρνητικές συνέπειες της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρεται:

«Ως σήμερα έχουμε πάρει από το εγκεκριμένο δάνειο των εταίρων (με τα ιδιαίτερα προνομιακά επιτόκια) περίπου 14 δις ευρώ λιγότερα από ό,τι προβλεπόταν ως το τέλος Ιουνίου του 2017. Εξαιρουμένων συνολικά των ποσών που αφορούσαν τις Τράπεζες.

Δηλαδή η μεγάλη καθυστέρηση των αξιολογήσεων στέρησε φθηνό χρήμα, σημαντική ρευστότητα από την οικονομία και δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αντί των εξοντωτικών φορομπηχτικών μέτρων.

Με τα ποσά αυτά θα μπορούσε να εξοφληθεί το σύνολο των καθυστερημένων οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα μπορούσε να διατεθεί επίσης το υπερβάλλον πλεόνασμα των 1,9 δις ευρώ, που δικαιούμασταν να διαθέσουμε επί πλέον, όχι για την εξόφληση ομολόγων, αλλά για την απασχόληση, την ενίσχυση της παραγωγής και την κοινωνική συνοχή, όπως έχουμε προτείνει.

Ο κ Ρέγκλινγκ θα μπορούσε να πανηγυρίζει. Όχι, όμως ο κ. Τσιπρας! Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.