Π.Λαφαζάνης για Άγιο Όρος: «Ο σεβασμός δεν μπορεί να εκφράζεται με φορολογικά δώρα προς τις μονές του»

Π.Λαφαζάνης για Άγιο Όρος: «Ο σεβασμός δεν μπορεί να εκφράζεται με φορολογικά δώρα προς τις μονές του»

«Εκφράζουμε την πλήρη και ριζική διαφωνία μας με την τροπολογία που στη ”ζούλα” ψήφισε η κυβέρνηση αλλά και η ΝΔ και με την οποία χαρίζονται και διαγράφονται φορολογικές οφειλές ιερών μονών του Αγίου Όρους (άραγε ποιων;) που αφορούν την ακίνητη περιουσία τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, η οποία δεν ιδιοχρησιμοποιείται και δεν έχει σχέση με λατρευτικούς σκοπούς», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ σημείωσε πως όλοι σεβόμαστε το Άγιον Όρος, ωστόσο τόνισε πως «αυτός ο σεβασμός δεν μπορεί να εκφράζεται με φορολογικά δώρα προς τις μονές του, τα οποία δεν έχουν καμιά δικαιολογητική βάση και μάλιστα σε μια περίοδο που οι φόροι και η λιτότητα πνίγουν τον ελληνικό λαό, ενώ την ίδια ώρα και ένας πάμφτωχος πολίτης καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ».

Επίσης, κατέστησε σαφές ο κ. Λαφαζάνης πως «το γεγονός ότι κακώς οι μονές του Αγίου Όρους εξαιρέθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ για τα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγραφούν και φόροι που νομίμως είχαν επιβληθεί στα ακίνητα τους στο παρελθόν» και προσέθεσε: «Πολύ περισσότερο η διαφωνία μας στη συγκεκριμένη τροπολογία γίνεται εντονότερη, διότι απ’ όσο γνωρίζουμε η τροπολογία ήταν έκνομη, διατεταγμένη και παραβίαζε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Και αυτό διότι, όπως συνέχισε, «η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη, υπεβλήθη σε άσχετο νομοσχέδιο, δεν περιείχε την υποχρεωτική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου με εκτίμηση της απώλειας εσόδων του δημοσίου, ενώ ακολουθήθηκε για την έγκριση της μια γνωστή από παλιά και καταδικασμένη μέθοδος της ”πρωτοβουλίας”, τάχα, βουλευτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι αυτές τις ώρες, ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ από φορολογική διαφάνεια, φορολογική δικαιοσύνη, φορολογική ανακούφιση των κοινωνικά αδύνατων και ειδικότερα κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όχι φορολογικές πελατειακές σχέσεις, στο όνομα οποιωνδήποτε προσχημάτων, με όσους διαθέτουν ισχύ και επιρροή.«Όλα τούτα, όμως, απαιτούν μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα» υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.