ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνεδρίαση επιτροπής Αλιβιζάτου: «Λευκός» καπνός για το θέμα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων

Συνεδρίαση επιτροπής Αλιβιζάτου: «Λευκός» καπνός για το θέμα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων

Λευκός καπνός βγαίνει από τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων.

Στην επιστολή της επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν προσφορές, απάντησαν οι 5 από τις 6 εταιρείες λογισμικού στις οποίες απευθύνθηκε. Με το άνοιγμα των σχετικών προτάσεων απορρίφθηκε η λύση της Singular Logic (800 χιλιάδες ευρώ) και αποφασίστηκε να συνδυαστούν οι προσφορές της Wind (300 χιλιάδες ευρώ) και της OTS (350 χιλιάδες ευρώ).
Μετά από διασταύρωση των τεχνικών στοιχείων το κόστος που προέκυψε ανήλθε στις 410 χιλιάδες ευρώ χωρίς καμία επίπτωση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τις Κυριακές 5 και 12 Νοεμβρίου (με ένα μικρό περιθώριο αναβολής για μία εβδομάδα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο στην πορεία από τα τεστ που θα γίνουν).

Αντιπρόταση από τον Κωνσταντινόπουλο…
Ο εκπρόσωπος του βουλευτή Αρκαδίας χαρακτήρισε το κόστος υψηλό και ρώτησε αν θα το καλύψουν τα κόμματα, καθώς «δε μπορούμε να πάμε στο νέο με χρέη». Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε να καταθέσει νέα πρόταση με χαμηλότερο κόστος το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ψήφος εξ αποστάσεως…
Παραμένει, βέβαια, το θέμα της διαφωνίας για τη ψήφο εξ αποστάσεως, με τον Σταύρο θεοδωράκη και τον Γιώργο Καμίνη να διαμηνύουν ότι επιμένουν. Το Ποτάμι θα καταθέσει νέα πρόταση τη Δευτέρα, ενώ από τους συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων τέθηκε επιπλέον το θέμα της επιστολικής ψήφου.

«Το αφήνουμε πίσω, γιατί το αφήνει η ίδια η πραγματικότητα» ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το σχόλιο τoυ προέδρου της επιτροπής.

Η επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, προχώρησε και στην επίσημη επικύρωση των δέκα υποψηφιοτήτων, εφόσον από τις αρχές της εβδομάδας έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των υπογραφών που παραδόθηκαν από τους υποψήφιους αρχηγούς στα χέρια του Νίκου Αλιβιζάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.