ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Ανδρουλάκης: «Μοίρα της προοδευτικής παράταξης είναι να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις»

Ν.Ανδρουλάκης: «Μοίρα της προοδευτικής παράταξης είναι να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις»

«Μοίρα της προοδευτικής παράταξης είναι να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, όχι να αναλώνεται σε ρόλο κομπάρσου», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, μιλώντας στον Ιάσονα Πιπίνη, τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα του ενιαίου φορέα είναι να προκαλέσει ένα «δημιουργικό πολιτικό σοκ που θα ανατρέψει τις σημερινές ισορροπίες».

Ερωτώμενος για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι είναι περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης η προεξόφληση της ετυμηγορίας των πολιτών.

Δεν αποκλείει, ωστόσο, το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας «με άλλες δυνάμεις του συνταγματικού τόξου» αλλά επισημαίνει: «Αρκεί να υπάρχει μια ουσιαστική προγραμματική συμφωνία διακυβέρνησης που θα τηρηθεί από όλα τα μέρη. Εάν δεν βρεθεί όμως θα είμαστε η λογική αντιπολίτευση. Η επιλογή της συγκυβέρνησης μόνο και μόνο για να ράψουμε υπουργικά κοστούμια δεν είναι υπάρχει».

Τέλος ερωτώμενος για τη δική του υποψηφιότητα τονίζει ότι στόχος του είναι «η διατύπωση μιας εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης στους πολίτες. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στη δημιουργία αξιόπιστων θεσμών εσωκομματικής δημοκρατίας, στην επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της παράταξης μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.