Εκλογές στην Κεντροαριστερά – Τι πρέπει να ξέρετε

Εκλογές στην Κεντροαριστερά – Τι πρέπει να ξέρετε

Η ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς έφτασε. Οι κάλπες ανοίγουν στα εκλογικά κέντρα που έχει δημιουργήσει η επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας του Νίκου Αλιβιζάτου. Μεγάλο στοίχημα παραμένει η συμμετοχή στις εκλογές.

Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 08:00 και θα διαρκέσει έως τις 20:00 και τις δύο Κυριακές. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, οι κάλπες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21:00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθώνιου της Αθήνας.

Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.

Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο, θα υπάρξει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, την επόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου.

Υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι με αλφαβητική σειρά οι Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.
Δείτε τα εκλογικά κέντρα:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη). Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν προηγουμένως ψηφίσει και στον α’ γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις εκλογές για την κεντροαριστερά την Κυριακή 12 Νοεμβρίουστις 09:30πμ, στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας -Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Ελ. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψηφίζει στις 12 το μεσημερι στην Αγία Βάρβαρα ( 1ο ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβαρας, Καλατζακου 7
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, Γιώργος Καμίνης, θα ψηφίσει αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 9:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

Το νησί της Ρόδου επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να ψηφίσει την Κυριακή, στις εκλογές για την ηγεσία της ενιαίας Δημοκρατικής Παράταξης. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα, θέλει να στείλει από τα Δωδεκάνησα σε όλη την Ελλάδα μήνυμα ενότητας και ανανέωσης της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή Ροδίνι, στην πόλη της Ρόδου.

O Γιάννης Μανιάτης θα ψηφίσει στις 9.00΄π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άργους. Ο Γιάννης Ραγκουσης ψηφίζει στις 08:00πμ στον Χολαργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά κέντρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.