Μπαράζ συνεντεύξεων και ραντεβού ενόψει του β’ γύρου εκλογών της Κεντροαριστεράς

Μπαράζ συνεντεύξεων και ραντεβού ενόψει του β’ γύρου εκλογών της Κεντροαριστεράς

Πυρετός συνεντεύξεων και δράσεων επικρατεί στα επιτελεία των δυο υποψηφίων που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς.

Η κυρία Γεννηματά θα συναντηθεί σήμερα με τον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιιώργο Καμίνη, ενώ σε λίγη ώρα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Είναι προφανές ότι και οι δύο υποψήφιοι θέλουν να απευθυνθούν στους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα ψήφου τη δεύτερη Κυριακή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί ακόμη και με τους αρχηγούς των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν ήταν υποψήφιοι για τον νέο φορέα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Θα επιδιώξει να συναντηθεί και με όλους τους αντιπάλους της της πρώτης Κυριακής. Το μόνο ραντεβού που πάει για την ερχόμενη Δευτέρα είναι με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχουν αποφασίσει οι πολίτες τον ρόλο με τον οποίο θα συμμετάσχει η κάθε πλευρά.

Στόχος της κυρίας Γεννηματά είναι να δείξει ότι έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί την επόμενη μέρα. Οι συνεργάτες της ξεκίνησαν μάλιστα να σχεδιάζουν το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. «Πρέπει να δικαιώσουμε όλους όσοι συμμετείχαν, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως ψηφοφόροι» υπογράμμισε στο protothema.gr εις εκ των επιτελών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα με τις συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Το τρίπτυχο που θα προτάξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «τολμήσαμε- πετύχαμε καθαρή νίκη – συνεχίζουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνεργάτες της απέφυγαν να σηκώσουν το γάντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική.

«Τώρα πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν άντεξαν τα τελευταία χρόνια. Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία.» δήλωσε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την στρατηγική για το δεύτερο γύρο και τι θα πει στους πολίτες για να τον επιλέξουν ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως μπορεί να εγγυηθεί ότι η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα πολιτικής ανανέωσης. «Ο κόσμος ζητά κάτι καινούργιο που να είναι πραγματικά καινούργιο. Όχι μόνο νέα πρόσωπα φερετζές σε ένα παλιό σύστημα εξουσίας, αλλά μια καινούργια παράταξη που θα έχει σκοτώσει μέσα της τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Αυτό μπορώ να εγγυηθώ στις 200 χιλιάδες ψηφοφόρους» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρίνισε επίσης ότι θα παραμείνει στην παράταξη ακόμη κι αν ηττηθεί. «Εγώ πάντα ήμουν εδώ. Δεν έφυγα ποτέ. Αγωνίστηκα ακόμη κι όταν κινδύνευε να μην μπει στη Βουλή το κόμμα μας. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.