ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας παρά την ισχυρή βροχή στο Λεκανοπέδιο Αττικής (φωτό) (upd)

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας παρά την ισχυρή βροχή στο Λεκανοπέδιο Αττικής (φωτό) (upd)

(Ανανέωση 12:52) Στο Καματερό και το Ηράκλειο Κρήτης άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη» είπε η κ. Γεννηματά.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μην σβήσει. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα σε τροχαία, καθώς η Κρήτη θρηνεί κάθε χρόνο πολλούς πολίτες που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους.

«Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας.

Θέλω, επίσης, να υπογραμμίσω ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας» δήλωσε από το Πολύκεντρο Νεολαίας.

———————————

(Ανανέωση 12:15) Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία του β’ γύρου της Κεντροαριστεράς στο Λεκανοπέδιο Αττικής παρά την ισχυρή βροχόπτωση.

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο της εκλογής του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Στις 10 π.μ. έχει ανοίξει πάνω από το 90% των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές από τις 8πμ έως τις 8μμ.

Προσοχή: Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν συμμετάσχει την πρώτη Κυριακή. Ο εκλογείς μπορεί να αλλάξουν εκλογικό τμήμα, αν βρεθούν σε άλλη περιοχή, καθώς η βάση δεδομένων είναι κοινή για όλα τα εκλογικά τμήματα.

Όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Χρηματική συμμετοχή δεν υπάρχει, όποιος το επιθυμεί, όμως, θα μπορεί να προσφέρει ότι μπορεί για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

Η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου αφιερώθηκε σε ανταλλαγή πυρών για το debate. O Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν ήθελε τον διάλογο.

Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει με τους υπεύθυνους της επιτροπής Αλιβιζάτου για το θέμα και στα οποία φαίνεται η διάθεση της κυρίας Γεννηματά να γίνει η τηλεμαχία.

Είναι πριν την κήρυξη εθνικού πένθους οπότε ήταν μονόδρομος πλέον το Σάββατο, απάντησε η πλευρά Ανδρουλάκη, παραπέμποντας και στη συνέντευξη Αλιβιζάτου στα χθεσινά «ΝΕΑ».

Και οι δύο υποψήφιοι πάντως στις δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι την επόμενη ημέρα η ενότητα είναι εγγυημένη, όποιος κι αν είναι ο νικητής.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο, θα είναι γνωστά περίπου στις 10 το βράδυ, εκτός κι αν παρουσιαστούν προβλήματα στη ψηφοφορία.

———————————

Σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς μετά την επικράτησης της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή τη φορά είναι πιο απλή, καθώς όσοι ψηφίσουν δεν θα συμπληρώσουν αίτηση, ούτε θα καταβάλουν τα 3 ευρώ. Αυτή τη φορά:

-Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου

– Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή

– Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τον ποιον υποστηρίζουν, γιατί «μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Αιχμές την τελευταία ημέρα

Οι δύο υποψήφιοι είχαν σταματήσει τις προεκλογικές εμφανίσεις, σεβόμενοι τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πλημμύρα στη δυτική Αττική. Όμως, την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα τους δεν έλειψαν οι αιχμές και τα «καρφιά».

Σε συνέντευξη το Σάββατο, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κ. Γεννηματά να βρεθούν αντιμέτωποι, έστω το βράδυ της παραμονής των εκλογών, σε debate. Η πλευρά της κ. Γεννηματά αντέδρασε δημοσιοποιώντας τα email μεταξύ του Μανόλη Οθωνα, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου, Πέτρου Σφηκάκη.

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαντούμε με την αλήθεια» αναφέρουν συνεργάτες της κ. Γενννηματά.

«Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή. Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις. Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν» ανέφεραν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά.

Λίγη ώρα αργότερα και η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι από την εκλογή της ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο νέος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

Κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Ανδρουλάκη απάντησαν άμεσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αποτελεί προσβολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτο – του οποίου η συμβολή στην διαδικασία εκλογής αναγνωρίζεται από όλους – και προς τον συνυποψήφιο Ν. Ανδρουλάκη, να διαψεύδονται και να διαστρεβλώνονται γεγονότα τα οποία αμφότεροι επιβεβαίωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά, και συμπληρώνουν: «Ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε στη συνέντευξή του στα Νέα, πως “παρά το κατανοητό αίτημα του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να γίνει το debate η άλλη πλευρά δεν ήθελε”, σημειώνοντας μάλιστα πως, καθώς και ο ίδιος θεωρεί πως “το debate δεν είναι πανηγύρι”, ήταν προσωπικά ανοιχτός στην διεξαγωγή του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.