ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μήνυση Ν. Νικολόπουλου στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για παράνομο τζόγο (φωτό, βίντεο)

Μήνυση Ν. Νικολόπουλου στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για παράνομο τζόγο (φωτό, βίντεο)

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά του πρώην προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Αντώνη Στεργιώτη.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά τη διερεύνηση ενδεχομένως επιλήψιμων και αξιόποινων πράξεων από τον κ. Στεργιώτη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην ΕΕΕΠ, καθώς και εάν κατά τη θητεία του υπήρξαν παραλείψεις που ζημίωσαν το Δημόσιο, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του παράνομου τζόγου.

Μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του πρώην προέδρου της ΕΕΕΠ, ο ανεξάρτητος βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δήλωσε: «Το πάρτι της ασυδοσίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα κράτησε πολλά χρόνια. Και στοίχισε πάρα πολλά στη χώρα και στους πολίτες της, γεμίζοντας μόνο τις τσέπες λίγων αετονύχηδων. Είναι η ώρα αυτό το πάρτι να λάβει τέλος».

Συνέχισε, δε: «Η πολιτεία έχει την ευθύνη να το τελειώσει θεσμικά, αποδίδοντας παράλληλα στην Δικαιοσύνη κάθε ένδειξη παρανομίας, ώστε οι ένοχοι, όχι μόνο να μην μπορούν πλέον να κερδοσκοπούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τη δίκαιη τιμωρία τους. Προς αυτή την κατεύθυνση γνωρίζετε ότι προσωπικά κινούμαι πολλά χρόνια, προσπαθώντας να μπει φως αλήθειας και δικαιοσύνης σε κάθε σκοτεινή περίπτωση. Μία τέτοια σκοτεινή περίπτωση υπήρξε το κίνητρο και της σημερινής παρουσίας μου στην Εισαγγελία».

»Αφορά τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στην έγκριση και λειτουργία των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων του ΟΠΑΠ και η οποία, όπως αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες της Επιτροπής της Βουλής κατά του παράνομου τζόγου, οφειλόταν μάλλον σε συγκεκριμένο πολιτικό και ίσως οικονομικό σχέδιο, που στέρησε από τα δημόσια ταμεία δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα επέτρεψε σε παράνομα συμφέροντα, με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, αποστερώντας από το Δημόσιο τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ φόρους ετησίως, να κερδοσκοπούν επί δύο επιπλέον χρόνια».

»Εκείνη την περίοδο, ο κ. Αντώνης Στεργιώτης ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, που μάλιστα με τις απαντήσεις του στην Βουλή, προκάλεσε ακόμα περισσότερες υποψίες και απορίες. Καταθέτω λοιπόν στη Δικαιοσύνη τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, προκειμένου να αποφανθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Και για μία ακόμα φορά πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί, θα ερευνήσει και θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και όσοι εμπλέκονται σε αυτόν ή τον υποθάλπουν, δεν πρέπει να κυκλοφορούν πλέον αμέριμνοι…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.