ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Μας δουλεύουν ψιλό γαζί»: Από ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το έκαναν σκέτο… Κίνημα Αλλαγής

«Μας δουλεύουν ψιλό γαζί»: Από ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το έκαναν σκέτο… Κίνημα Αλλαγής

Σε συνάντησή τους στην Βουλή Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ήρθαν σε συμφωνία και ανακοίνωσαν το όνομα του νέου νέου φορέα της Κεντροαριστεράς το οποίο είναι το πρωτότυπο… «Κίνημα Αλλαγής»!

Κάποιος θα μπορούσε να πει μας «μας δουλεύουν ψιλό γαζί» καθώς για όσους θυμούνται τα σχετικά πρόσφατα «ρομαντικά» χρόνια το κόμμα της Κεντροαριστεράς που σημάδεψε την Ελλάδα (αρνητικά ή θετικά εξαρτάται από την οπτική γωνία αυτού που το βλέπει) στην Μεταπολίτευση, ονομάζονταν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ε! Απλούστατα το έκαναν σκέτο… Κίνημα Αλλαγής.

Αρχές της Άνοιξης θα γίνει το συνέδριο του νέου κόμματος, που απέκτησε όνομα, ως κοινή πρόταση των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού: «Κίνημα Αλλαγής». Όπως διευκρινίστηκε υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥ, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.

«Για αντιπολίτευση επί… δύο» μίλησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος θεοδωράκης. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή των πολιτών για ενότητα, αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη επίσημη μετεκλογική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ποταμιού στο γραφείο της στη Βουλή.

«Ειμαστε αποφασισμένοι να γεννήσουμε κάτι νέο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Που παραπέμπει το «Κίνημα Αλλαγής»; Μα φυσικά στο περιβόητο σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981, με το οποίο και τις κέρδισε πανηγυρικά.

Τότε το ΠΑΣΟΚ ευαγγελίζονταν την «Αλλαγή» και ο κόσμος το πίστεψε (κάτι που συνέχισε να το κάνει επί σειρά ετών, με τα γνωστά μετέπειτα αποτελέσματα, τουλάχιστον για την οικονομία της χώρας) δίνοντας στον Ανδρέα Παπανδρέου μια συντριπτική νίκη.

Που αποσκοπεί το νέο-«παλιό» όνομα; Μα που αλλού, στο να ξυπνήσει μνήμες και να κινητοποιήσει τα συλλογικά αντανακλαστικά των χιλιάδων άλλοτε κλασσικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν βρει «στέγη» σε άλλους αριστερούς σχηματισμούς και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα είδος «νοσταλγίας» δηλαδή με σκοπό την αναβίωση του παλαιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και φυσικά όχι του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την Φώφη Γεννηματά την στήριξε και ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε, όπως γίνεται κατανοητό επιχειρείται να παιχθεί το «ίδιο έργο» σε άλλη εποχή γιατί απλούστατα το «νέο» αργεί να γεννηθεί ακόμα, σε μια χώρα που έχει στερέψει από ιδέες εδώ και πολλά χρόνια, περιχαρακωμένη στον δικό της κόσμο και στις αγκυλώσεις των πολιτών της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.