Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το «Δρόμο του Μεταξιού» ανακηρύχθηκε ι Γ. Παπανδρέου

Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το «Δρόμο του Μεταξιού» ανακηρύχθηκε ι Γ. Παπανδρέου

«Ιδιαίτερα τιμητική για την Ελλάδα» είναι σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ η ανάδειξη του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Παπανδρέου, ως μέλους της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ένωσης Δεξαμενών Σκέψης της Κινεζικής πρωτοβουλίας για το Δρόμο του Μεταξιού.
Όπως ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση το ΚΙΔΗΣΟ στην Επιτροπή αυτή, μετέχουν μεταξύ άλλων, ο Ντανίλο Τουρκ (πρώην Πρόεδρος της Σλοβενίας), ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν (πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας), ο Μάσιμο Ντ Αλέμα (πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας), ο Μιζένγκο Καγιάντζα Πέτερ Πίντα (πρώην Πρωθυπουργός της Τανζανίας), ο Μποκίν Μπαλακούλα (πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Ταϊλάνδης) και ο Χασάν Γκαφούρι Φαρντ (πρώην Αντιπρόεδρος του Ιράν).

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά στην πόλη Τιανζίν υπό την προεδρία του Γκάο Γιετσού, Υφυπουργού Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ).

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι:
– Η προώθηση πολιτικών προτάσεων και ιδεών προς τα μέλη της Ένωσης
– Η επεξεργασία προτάσεων προς τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία του Δρόμου του Μεταξιού
– Η διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων που προωθούν τη διασύνδεση επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων και οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών

Η Ένωση Δεξαμενών Σκέψης του Δρόμου του Μεταξιού έχει αυτή τη στιγμή 117 φορείς μέλη από την Κίνα και 109 φορείς μέλη από άλλες χώρες του κόσμου.
Όπως είπε ο Υφυπουργός Γκάο Γιετσού, έχει την πλήρη στήριξη της Κινεζικής Κυβέρνησης και του ΚΚΚ, καθώς ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ έχει εντάξει το έργο της στον προγραμματισμό των επόμενων χρόνων.

Στην Τιανζίν υπεγράφη και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ) με το Κινεζικό Κέντρο Σύγχρονων Παγκοσμίων Μελετών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τιανζίν, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ήταν κεντρικός ομιλητής και σε διεθνές συνέδριο για τη συμβολή των πόλεων – λιμανιών στο Δρόμο του Μεταξιού, όπου μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τον κομβικό ρόλο που παίζει ο Πειραιάς στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έδωσε στο Πεκίνο διάλεξη στο φημισμένο Ινστιτούτο Οικονομικών Σχέσεων Τσονγιάγκ του Πανεπιστημίου Ρενμίν, σχετικά με τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και τη συμβολή της Ελλάδας στην καλύτερη κατανόηση Κίνας και Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την εποχή που ήταν Υπουργός Εξωτερικών έχει συμβάλει καθοριστικά στη σύσφιγξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει εγκαινιάσει έναν στρατηγικό διάλογο της οργάνωσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, με τακτική ανταλλαγή απόψεων για μεγάλα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση της ανισότητας και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.