Π. Λαφαζάνης για Ίμια: «Πολύ σοβαρή πρόκληση για να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός»

Π. Λαφαζάνης για Ίμια: «Πολύ σοβαρή πρόκληση για να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός»

Ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνει μέσω γραπτής δήλωσης σχετικά με τον διεμβολισμό ελληνικού πλοίου από τουρκική ακταιωρό, ότι «η νέα τουρκική επιθετική κίνηση στα Ίμια» αποτελεί «πολύ σοβαρή ως πρόκληση για να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός».

«Είναι σχεδόν προφανές ότι η Τουρκία δεν αρκείται πλέον στο “γκριζάρισμα” των Ιμίων αλλά και θέλει να επιβάλει ντε φάκτο την κυριαρχία της στις βραχονησίδες, στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεωρητικής της πολιτικής στο Αιγαίο», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Και προσθέτει ότι «την ίδια ώρα η προηγηθείσα ακινητοποίηση του σκάφους γεωτρύπανου της ΕΝΙ στην Κυπριακή ΑΟΖ, επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία περνάει σε νέα επιθετικότερη κλιμάκωση, με την οποία θέλει να αχρηστεύσει στην πράξη τα θαλάσσια δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «παραδομένη στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη γερμανική ΕΕ, αποδεικνύεται ανίκανη να προασπίσει τα νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ όλο το μνημονιακό μπλοκ έχει μετατρέψει την ελληνική αποικία σε “σάκο του μποξ” της περιοχής».

«Ειδικότερα η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αλλά και η τυφλή δορυφοροποίηση της στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν προσφέρουν την παραμικρή ασφάλεια στην χώρα μας αλλά αντιθέτως αποτελούν το πολιτικό έδαφος για να εκδηλώνονται σε βάρος της πατρίδας μας όλο και πιο μεγάλες απειλές και πιέσεις και κίνδυνοι πολεμικών περιπετειών», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Αυτήν την ώρα όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η άμεση και πιο μεγάλη απειλή για την Ελλάδα στην περιοχή μας προέρχεται από το καθεστώς Ερντογάν και τις κατεστημένες δυνάμεις της Άγκυρας και ότι αυτή η απειλή που επιδιώκει τον ακρωτηριασμό της χώρας και τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια Ελλάδα που έχει καταντήσει οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο των δυτικών κέντρων με διατεταγμένη δορυφορική πολιτική.

Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται μια βαθιά ανάσα ελευθερίας, δικαιοσύνης και ανεξαρτησίας, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων μια παρακμιακή κυβέρνηση παραδομένων υπαλλήλων και μαζί της όλο το αμαρτωλό και ξεπουλημένο μνημονιακό μπλοκ, για να ακολουθήσει μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με μια ανεξάρτητη, πολυδιάστατη στρατηγική διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, χωρίς υποδουλώσεις και κηδεμονίες», επισημαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καταλήγει: «Η πρόκληση της προοδευτικής δημοκρατικής ανατροπής σήμερα δεν είναι μόνο μια πρόκληση οικονομικής επιβίωσης του ελληνικού λαού αλλά και πρόκληση για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.