ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Νικολόπουλος: «Ποιες διαφημιστικές εταιρείες ήσαν τα «βαποράκια» της Novartis»;

Ν.Νικολόπουλος: «Ποιες διαφημιστικές εταιρείες ήσαν τα «βαποράκια» της Novartis»;

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με ερώτησή του θέλει να μάθει ποιες διαφημιστικές εταιρείες ήσαν τα «βαποράκια» της Novartis και ποιες εταιρείες δημοσίων σχέσεων «ξέπλεναν» το μαύρο χρήμα και λαδώνονταν πολιτικοί εκδότες, γιατροί κ.α.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Υγείας

Το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και το μέλλον του πολιτικού συστήματος. Ο λαός ξέρει πολύ καλά, ότι τα χρήματα που μεταφέρονται με βαλίτσες και σακούλες δεν αφήνουν εύκολα αποτυπώματα. Οι πολίτες απαιτούν να αποκαλυφθούν όλες οι βρωμοδουλειές που έχουν γίνει σε βάρος τους.

Πρέπει να βγουν στο φως και να οδηγηθούν στη δικαστική έρευνα και τα υπόλοιπα ονόματα των εμπλεκομένων πολιτικών, καθώς και των συνεργών αυτών. Γιατί το είπε καθαρά ο δικηγόρος των προστατευομένων μαρτύρων κ. Παύλος Σαράκης.

«Οι εντολείς μου δεν κατέθεσαν για όλα τα ονόματα τα οποία κυκλοφορούν ή αν θέλετε συμπεριλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Ελλάδα. Δεν γνώριζαν για όλους αυτούς. Γνώριζαν για κάποιους από αυτούς και για κάποιους άλλους που δεν αναφέρονται στο πόρισμα των ελληνικών Αρχών», αποκάλυψε ο δικηγόρος των μαρτύρων του FBI, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Στο ερώτημα αν αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ενδείξεις ή υπάρχουν αποδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων, ο ίδιος απάντησε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές Αρχές για παραβίαση του Ομοσπονδιακού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιο είναι το αντικείμενο του νόμου; Δωροδοκίες αξιωματούχων σε τρίτες χώρες».

Η Κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσε αποσπάσματα από το επίσημο έγγραφο- ντοκουμέντο του FBI που διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές με ημερομηνία 23/11/2018.

Μία συγκεκριμένη, όμως, παράγραφος, επιβάλει την άμεση διερεύνηση όλων των «εταιριών ξεπλύματος χρήματος» και των φυσικών προσώπων- εταίρων και μετόχων αυτών, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι δρόμοι ροής του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Αξίζει να παραθέσουμε αυτολεξεί τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στο επίσημο έγγραφο: «Μία κοινή πρακτική για τους γιατρούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους και αρθρογράφους για τη δωροδοκία τους ήταν να επιλεγούν μικρής αξίας εταιρείες και πωλητές για ξέπλυμα χρήματος. Οι εταιρείες δημοσίων εκδηλώσεων και σχέσεων ήταν το κυρίως χρησιμοποιημένο όχημα για τις δωροδοκίες».

Επειδή, οι διαφημιστικές και τα media shop πρωταγωνίστησαν και στο μεγάλο, τιτάνιο σκάνδαλο της Novartis αφού το σύστημα των media shop αποτελεί την μήτρα της αλυσίδας της διαπλοκής. Η αλυσίδα αυτή πρέπει να σπάσει οριστικά όταν και η αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis δίνει την μοναδική ευκαιρία να στραφούν οι έρευνες των διωκτικών αρχών στο χώρο αυτό που εντελώς ύποπτα και περίεργα τον μονοπωλούν συγγενείς πρώτου βαθμού κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων, που έχουν μεγάλη δύναμη και επιρροή στην λήψη των αποφάσεων και κυρίως στην συγκάλυψη παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Πρέπει, λοιπόν, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές όπως η ΑΑΔΕ, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και οι δικαστικές αρχές, όπως οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.α. να πάρουν εντολή από εσάς ώστε εν συνεχεία εσείς να πληροφορήσετε την Βουλή των Ελλήνων ποιες ήταν οι διαφημιστικές της Novartis που ξέπλεναν το μαύρο χρήμα της σε πολιτικούς, γιατρούς, καθηγητές, πρυτάνεις, δημοσιογράφους κ.α. και ακόμα ποιες ήταν οι διαφημιστικές της Novartis που δωροδοκούσαν δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης κ.α. εξαγοράζοντας την σιωπή τους.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Ποια ΜΜΕ Αθηνών και Επαρχίας έλαβαν εντολές καταχωρήσεων άρθρων και δημοσίευσης διαφημιστικών μηνυμάτων; Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας.

2. Η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει στο ενδελεχή έλεγχο όλων αυτών των διαφημιστικών και των αντίστοιχων εταιρειών επικοινωνίας, καθώς και των ΜΜΕ που διακίνησαν ψευδή τιμολόγια και αφορούσαν «την παραγωγή διαφημιστικών εντύπων» όπου κρατούσαν το 10%, ενώ το υπόλοιπο χρησιμοποιούσε η Novartis «για να πληρώνει τους γιατρούς που η Sandoz αναγνωρίζει»;

3. Η ΑΑΔΕ έστειλε κλιμάκια ελέγχου στα ΜΜΕ και στις «εταιρείες που είχαν ενταχθεί στο σχέδιο δωροδοκίας που είχε φτιάξει η Novartis και τις οποίες δωροδοκίες ενέκρινε ο Φρουζής» και αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, όπου εκτός από την Public Hellas, με πρόεδρο τον Αντ. Πασσά, που ήταν πατρική της Zenith Media, αναφέρονται και άλλες εταιρείες και διαφημιστικές, όπως οι INKAN, ETHOS MEDIA του Κ. Ουζούνη, την οποία πρότεινε ο Νίκος Μανιαδάκης, New medical development, Πιτσιλίδης, DIAGNOS PRES, MEDIAHOUSE, ΒΟΥΛΚΙΔΗΣ, MSPS, PRESTIGE, VIJAY IYENGAR καθώς και η MINDWORK της οποίας ιδιοκτήτρια αναφέρεται η Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα. Ειδική αναφορά γίνεται στον Παναγιώτη Μαυρίκο (έχασε τη ζωή του όταν πήρε φωτιά το αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό), τον οποίο ο «Φρούζης ήθελε ως εταιρεία ξεπλύματος χρήματος και ο οποίος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας».

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.