ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φ. Γεννηματά; «Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς»

Φ. Γεννηματά; «Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά επισημαίνει την ανάγκη για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση, χωρίς ψευτοπαλικαρισμούς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα τονίζει ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «δυναμιτίζουν» το κλίμα και «καλλιεργούν» την πόλωση και το διχασμό.

Πιο αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά: «Η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται επικίνδυνα. Παραβιάζει κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Αγνοεί επιδεικτικά τις αρχές και τοποθετήσεις της Ε.Ε. Περιφρονεί ακόμη και την τελευταία δήλωση αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς Ελλάδα και Κύπρο.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται όμως με ψευτοπαλικαρισμούς. Η συγκυρία απαιτεί τη μέγιστη ομοψυχία και συνεννόηση που δυστυχώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δυναμιτίζουν καλλιεργώντας την πόλωση και τον διχασμό.

Μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά με υπεύθυνο τρόπο.

Οφείλει να επιδιώξει συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις για την προστασία των Ελληνικών συμφερόντων και τον εξαναγκασμό της Τουρκίας σε συμπεριφορά σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας.

Η Τουρκία δεν θα πρέπει να λησμονεί ποτέ, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύονται από τις Συνθήκες της.

Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαρτίου στη Βάρνα, να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή (τουλάχιστον σε μέρος αυτής) της Ελλάδας και Κύπρου προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε τις δυνατότητες που το ευρωπαϊκό κεκτημένο παρέχει για την προστασία των ελληνικών συνόρων περιλαμβανομένης και της δυνατότητας ενεργοποίησης της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής που υποχρεώνει τα κράτη μέλη της Ένωσης να στηρίξουν την Ελλάδα με όλα τα μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή είναι η αδράνεια. Απαιτείται κινητοποίηση και εγρήγορση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.