ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ. Γεννηματά: «Το Κίνημα Αλλαγής υπερβαίνει τα κόμματα και τις κινήσεις»

Φ. Γεννηματά: «Το Κίνημα Αλλαγής υπερβαίνει τα κόμματα και τις κινήσεις»

«Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του νέου φορέα. Το Κίνημα αλλαγής, όμως, υπερβαίνει τα κόμματα και τις κινήσεις που το συναποτελούν. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε συνθήκες προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο. Συναντιόμαστε ξανά με όλο τον προοδευτικό κόσμο που αναζητά πραγματική ελπίδα» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», λίγες ώρες πριν την έναρξη του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνει ότι δεν είναι εύκολη η προσπάθεια, ούτε έκρυψε ποτέ ότι το εγχείρημα έχει δυσκολίες. «Δεν ωραιοποιώ, ούτε κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Την ενότητα, όμως, θα την κερδίσουμε. Τολμήσαμε, πετύχαμε, προχωράμε μπροστά. Την απαιτεί και την επιβάλλει η βάση της παράταξης. Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει μιλήσει και είμαστε όλοι δεσμευμένοι και υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την εντολή του. Δημιουργική σύνθεση με στόχο την ενιαία πολιτική έκφραση και την κοινή αποτελεσματική δράση. Αυτή η εντολή είναι για μένα συμβόλαιο τιμής και δέσμευση να την υλοποιήσω» αναφέρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά επικρίνει σε υψηλούς τόνους τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε την κρίση, προκειμένου να λαφυραγωγήσει την κοινωνική και εκλογική βάση της Κεντροαριστεράς. «Κατασυκοφάντησαν το ΠΑΣΟΚ, έσπειραν το μίσος και τον διχασμό και με απάτες και αυταπάτες πέτυχαν το τυχοδιωκτικό τους ρεσάλτο στη κυβερνητική εξουσία. Τώρα πια δεν πείθουν κανένα. Το εισιτήριο της πολιτικής αποδρομής τους έχει ήδη εκδοθεί. Χωρίς επιστροφή? » λέει και προσθέτει: «Το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης δεν είναι σημαία ευκαιρίας, δεν αποτελεί συγκυριακή πολιτική. Είναι εδώ και χρόνια μια σταθερή διακηρυγμένη θέση, την οποία υπηρετήσαμε με μοναδική συνέπεια και από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Η πόλωση και η τοξικότητα, που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό, σίγουρα δεν ευνοεί την εθνική συνεννόηση. Εμείς θα επιμένουμε στη γραμμή αυτή γιατί αυτό είναι που συμφέρει τη χώρα. Πιστεύουμε βαθύτατα πως είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από την πολυετή κρίση».

Τέλος, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζει ότι η εθνική γραμμή και η ενότητα στα μεγάλα ζητήματα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην κυβερνητικές συνεργασίες. «Για μας, μια κυβερνητική συνεργασία πρέπει να έχει ως θεμελιώδη προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία σε μια ρεαλιστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας» σημειώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.