Στη Νίκαια της Γαλλίας η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών»

Στη Νίκαια της Γαλλίας η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών»

Στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών» η παρουσία της Νέας Δεξιάς στην Νίκαια της Γαλλίας, την Τρίτη 1η Μαϊου, ήταν σημαντική αλλά και εθνικά ωφέλιμη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Παναγιώτη Δούμα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Χρηστίδη και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Φαραντάτο, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το MENL (Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας), το οποίο αποτελείται από την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ENF (Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας) αλλά και άλλα κόμματα της Γηραίας Ηπείρου, έθεσε εκ νέου θέματα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως η τουρκική επιθετικότητα.

Η σημασία της παρουσίας της Νέας Δεξιάς στον συγκεκριμένο εορτασμό φάνηκε και από το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ (το γαλλικό tv3, ο γερμανογαλλικός τηλεοπτικός σταθμός Arte tv, η Le Figaro, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αυστρίας ORF), τα οποία πέραν των αναφορών τους στο κόμμα, φιλοξένησαν και αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη.

Tόσο στην ομιλία του, όσο και στις επιμέρους συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έθεσε εκ νέου το θέμα της ομηρίας των δύο στρατιωτικών μας, την τουρκική επιθετικότητα και του δουλεμπορικού ρόλου της Τουρκίας: «Το κράτος συμμορία του Ερντογάν σπρώχνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί και αυτούς και τους πρόσφυγες ως όπλο ενάντια σε όλη την Ευρώπη και κρατά παράνομα ομήρους 2 στρατιωτικούς μας. Σας καλώ και από εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας για την απελευθέρωση τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και κατήγγειλε τις καθημερινές παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία, η οποία μεταξύ άλλων «έδιωξε με απειλές εξέδρα της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ από την ΑΟΖ της Κύπρου και εξακολουθεί να κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους της, μιας χριστιανικής ευρωπαϊκής χώρας».

Υπογραμμίζοντας ότι σέβεται τις Πατρίδες των φίλων ευρωπαίων, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των χωρών οι οποίες και πρέπει να διατηρηθούν και ότι αυτό που ενώνει το κόμμα του με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ακριβώς η αγάπη για την πατρίδα: «Αγαπώ με πάθος την γη και τον λαό μου, γι’ αυτό αντίστοιχα σέβομαι τις Πατρίδες των φίλων και αδερφών μου» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι: «Τα Έθνη της Ευρώπης είναι τα κάστρα των αξιών της, οι θεματοφύλακες της κουλτούρας της. Σε όλη την Ευρώπη οι πατριωτικές δυνάμεις συκοφαντούνται ως δήθεν ακραίες και δήθεν αντιευρωπαϊκές. Οι πραγματικοί αντιευρωπαίοι όμως είναι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι προαγωγοί της παράνομης μετανάστευσης, οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του Σόρος, του απρόσωπου χρήματος και της ισοπέδωσης των Ευρωπαϊκών Εθνών. Σε αυτούς απαντάμε: Εμείς είμαστε οι υπερασπιστές των Πατρίδων μας και των αληθινών Ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών. Εμείς είμαστε οι αληθινοί δημοκράτες που πολεμάμε τον ολοκληρωτισμό τους, την δικτατορία της “”πολιτικής ορθότητας” και της παγκοσμιοποίησης»

Οικοδεσπότης της ετήσιας «Γιορτής των Εθνών», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ακρόπολις», ήταν το Front National της Marine Lepen, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην καταγωγή του ελληνικού ονόματος της Νίκαιας, για να ζητήσει την νίκη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Παρόντες στον εορτασμό, που ξεκίνησε με την είσοδο στον χώρο των σημαιών των εθνών που εκπροσωπούσαν (με πρώτη μάλιστα την ελληνική, την οποία συνόδευε καταχειροκροτούμενος ο Φαήλος Κρανιδιώτης), ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των πατριωτικών κινημάτων της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Nicolas Bay, Γάλλος ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ENF, Gerolf Annemans, Φλαμανδός ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του MENL, ο Veselin Mareshki, Πρόεδρος του κόμματος Volya της Βουλγαρίας, Michal Marusik, ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του πολωνικού κόμματος Κογκρέσσο της Νέας Δεξιάς, ο Tomio Okamura, Πρόεδρος του Τσεχικού κόμματος SPD και Αντιπρόεδρος της τσέχικης Βουλής και ο Harald Vilimsky Γενικός Γραμματέας του FPO της Αυστρίας και αντιπρόεδρος του ENF. Τηλεοπτικό μήνυμα έστειλε ο Matteo Salvini, πρόεδρος της Λέγκας.

Κοινός τόπος όλων των ομιλητών, ήταν η ανάγκη της χειραφέτησης των Εθνών της Ευρώπης από τις διευρυμένες εξουσίες των Βρυξελλών, η υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων, που αποτελούν και τον πολιτιστικό πλούτο αυτής και η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων που τα απειλούν. Στην δεξίωση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία της Νέας Δεξιάς είχε μια σειρά επαφών και εκτενών συζητήσεων, τόσο για τα εθνικά μας όσο και για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του MENL αλλά και τις ευρωεκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η παρουσία Ελλήνων, κατοίκων Γαλλίας, υποστηρικτών του Front National, που μετά το πέρας της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπροσωπείας της Νέας Δεξιάς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικά για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.