Οικολόγοι Πράσινοι: Αποχωρήσεις προς το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη

Οικολόγοι Πράσινοι: Αποχωρήσεις προς το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη

Ομάδα στελεχών από τους Οικολόγους Πράσινους έστειλε επιστολή προσχώρησης στο ΜέΡΑ25 του Γίανη Βαρουφάκη.

«Το DiEM25-ΜέΡΑ25 έχει από τις βασικές προτεραιότητές του την Πράσινη Μετάβαση και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους όσες και όσους από εμάς επιθυμούμε να προωθήσουμε τα προτάγματα της Πολιτικής Οικολογίας, όπως της προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, της προστασίας των κοινών αγαθών, της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, της κοινωνικής ασφάλειας του πολίτη, την εκπαίδευση ελεύθερων και ίσων πολιτών, του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, της τοπικότητας, των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με τις μορφές της άμεσης δημοκρατίας όπως και την προοπτική μιας δημοκρατικής και ομοσπονδιακής Ευρώπης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:

«Η αλληλεπίδραση αυτής της πολιτικής με τη δράση των οικολογικών, πράσινων κινημάτων είναι για εμάς μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Η πολιτική των μνημονίων απέτυχε: κατασχέσεις και πλειστηριασμοί είναι συχνό φαινόμενο, η εξόντωση του επιχειρείν με τους συντελεστές φορολόγησης και τις ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζεται. Όπως και η γενική έκρηξη της φτώχειας, που δεν σταμάτησε να οδηγεί σε αυτοκτονίες.

Η ανάπτυξη αργεί και θα αργήσει ακόμη περισσότερο όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, που με επιδοματικές λογικές προσπαθεί να σταθεί. Τα ψέματα της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσουν. Δεν μπορεί να βαφτίζεται το επόμενο μνημόνιο ως εποπτικό ή ως νέα διευθέτηση ή μεταμνημονιακή συμφωνία.

Για να φύγει η επιτήρηση και η λιτότητα χρειάζονται επενδύσεις και κούρεμα χρέους. Στα θύματα της πολιτικής του οικονομικού στραγγαλισμού της ελληνικής κοινωνίας, το περιβάλλον είναι από τα πρώτα.

Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμπαραταχθούμε με όσους και όσες αντιτίθεται σε αυτή την καταστροφική πολιτική λιτότητας αλλά και στηρίζουν τις πράσινες πολιτικές.

Αυτοί είναι οι λόγοι που προσχωρούμε στο ΜέΡΑ25.

Υπογράφοντες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΔΩΡΑ ΞΕΝΙΚΟΥ – ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ – πρώην μέλος του Πανελ.Συμβουλίου των ΟΠ, συντονιστής οργανωτικής επιτροπής του Συμβουλίου, πρώην συντονιστής τοπικής Λάρισας
ΠΑΠΑΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ιδρυτικό μέλος των ΟΠ, δημοσιογράφος για τα αγροτικά
ΠΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – πρώην μέλος της Παναττικής Γραμματείας των ΟΠ
ΠΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – τέως υποψήφιος βουλευτής των ΟΠ από την Ηλεία
ΤΕΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων
ΧΟΡΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων
ΧΟΡΤΗ ΚΑΙΤΗ – πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, συντονίστρια των Νοτίων Προαστίων, ιδρυτικό μέλος του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.