ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

A.Tσίπρας και ΝΔ μαλώνουν για το ποιος έδειρε τον Μπουτάρη

A.Tσίπρας και ΝΔ μαλώνουν για το ποιος έδειρε τον Μπουτάρη

A.Tσίπρας και ΝΔ μαλώνουν κυριολεκτικά για το ποιος έδειρε τον Μπουτάρη

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός «φωτογράφισε» στην ομιλία του τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον δήμαρχο Αργους Δημήτρη Καμπόσο της ΝΔ, οι οποίοι στηριξαν τους Πόντιους για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη, αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό:

«Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ.
Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της.
Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω»
, είπε.

Η δήλωση του πρωθυπουργού αναμένεται να απαντηθεί άμεσα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα από την Κέρκυρα και αφού επανέλαβε τη συμπαράσταση της ΝΔ στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα φαινόμενα αυτά κάνοντας λόγο για επιλεκτική καταδίκη της βίας. «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα» και συνέχισε στέλνοντας και εσωκομματικά μηνύματα: «Ας είμαστε προσεκτικοί οταν μιλάμε για βία. Ο ακραίος και διχαστικός λόγος έχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσίπρας υπεύθυνα και αυτό είναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη, να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η ομιλία του πρωθυπουργού

«Θέλω να ξεκινήσω με μια αναφορά στο απαράδεκτο προχθεσινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους.

Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας.

Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του;
Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες;
Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;
Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;
Ξέρουμε όλοι, ποιοι.

Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της.
Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω.

Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.