Ανέλαβε καθήκοντα ο Χακάν Φιντάν – Δεσμεύτηκε να συνεχίσει το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας (βίντεο)

Σήμερα αναμένεται να λάβει χώρα ο διορισμός του Ιμπραχίμ Καλίν ως επί κεφαλής της ΜΙΤ

Ανέλαβε καθήκοντα ο Χακάν Φιντάν – Δεσμεύτηκε να συνεχίσει το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας (βίντεο)

Συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου, οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στην νέα τουρκική κυβέρνηση, και μεταξύ των 7 νέων υπουργών είναι και ο Χακάν Φιντάν πρώην επί κεφαλής της ΜΙΤ ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Φιντάν δεσμεύτηκε να συνεχίσει το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας που βασίζεται στην ανεξαρτησία του κράτους από όλες τις σφαίρες επιρροής και την κυριαρχία του θέληση του έθνους. Και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την «ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία».

Ο Φιντάν δήλωσε ότι η ανάληψη αυτού του καθήκοντος από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε τη σημερινή μέρα ιδιαίτερα σημαντική για αυτόν, προσθέτοντας ότι η φιλία του με τον Τσαβούσογλου χρονολογείται από τα μεταπτυχιακά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο.

Σήμερα αναμένεται να λάβει χώρα ο διορισμός του Ιμπραχίμ Καλίν ως επί κεφαλής της ΜΙΤ και θα παραλάβει από τον Χακάν Φιντάν ο οποίος ήδη ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί με τους νέους Υπουργούς την Τρίτη 6 Ιουνίου (αύριο). Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να κυριαρχήσουν τα θέματα οικονομίας και αντιτρομοκρατίας, θα συζητηθεί ο νέος οδικός χάρτης της νέας κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, εργασιακά, σεισμοί, συντάξεις για τις νοικοκυρές, το αφορολόγητο τηλέφωνο για νέους και τα άτοκα δάνεια γάμου, που ανακοινώθηκαν ως προεκλογικές υποσχέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.