Γ. Μοίρας – ΑΝΕΛ: «Δεν γίναμε μνημονιακοί»

Γ. Μοίρας – ΑΝΕΛ: «Δεν γίναμε μνημονιακοί»

Τον απολογισμό της δράσης του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, παρουσίασε ο γραμματέας του, Γιάννης Μοίρας, στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται στο ΣΕΦ.

Ταυτόχρονα ο κ. Μοίρας έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αποσαφηνίζοντας ότι ο απερχόμενος γραμματέας, γενικά, δεν εκλέγεται στο νέο όργανο ex officio, αλλά απαιτείται «σταυρός» από το σώμα του Συνεδρίου.

Ο κ. Μοίρας αναφέρθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα των ΑΝΕΛ, τον Μάιο του 2012, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό που έλαβαν τότε ως ρεκόρ, και στα αποτελέσματα του Ιουνίου 2012, ενώ, όπως είπε, στη συνέχεια ξεκίνησε ένας «αδυσώπητος, βρώμικος πόλεμος» κατά των ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα ως τις ευρωεκλογές του 2014 να έχει αποχωρήσει μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και «όλοι καταλαβαίνουν τον αόρατο σκηνοθέτη».

Επισήμανε ότι από τον Ιούνιο του 2014 ξεκίνησε μια πορεία αναγέννησης των ΑΝΕΛ.

Πρόσθεσε ότι «η ιδεολογική μας διακήρυξη ισχύει, δεν γίναμε μνημονιακοί. Το καλοκαίρι του 2015 βρεθήκαμε μπροστά σε έναν τοίχο και αλλάξαμε τις συντεταγμένες της πορείας μας με τον ίδιο πάντα στόχο: Την απαλλαγή από τα Μνημόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μοίρας τόνισε ότι η ανασυγκρότηση του κόμματος πρέπει να γίνει με πολιτικά κριτήρια, με τις Γραμματείες να αναπτύσσονται κατά αντικείμενο και με βάση την γεωγραφική διασπορά, ενώ βάση όλων πρέπει να είναι οι Συντονιστικές Επιτροπές, «αλλά πάντα με πολιτικό περιεχόμενο, ώστε να παρεμβαίνουν στην κοινωνία, διαφορετικά μεταβάλλονται σε παρέες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.