ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αιχμές κατά του Υπ. Πολιτισμού από τον Δημήτρη Καμμένο

Αιχμές κατά του Υπ. Πολιτισμού από τον Δημήτρη Καμμένο

Αιχμές κατά του υπουργείου Πολιτισμού για τα νέα εμπόδια που θέτει στις αποκρατικοποιήσεις άφησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος μετά το ζήτημα που ανέκυψε με τις παλαιές σιταποθήκες του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το υπουργείο Πολιτισμού «προχώρησε σε νέο χτύπημα βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO». «Η νέα “τρικλοποδιά”, αλήθεια έχουμε χάσει το μέτρημα, έρχεται από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αυτή τη φορά Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιώς»,προσθέτει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάλιστα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά τόσο από τον ΟΛΠ όσο και από άλλους φορείς για μελέτες και αρχιτεκτονικούς και άλλους εικαστικούς διαγωνισμούς, μετρά ήδη 10 χρόνια. Αλήθεια τώρα το θυμήθηκαν από το Υπουργείο να εκκινήσουν εκ νέου το θέμα; Οι εγκαταστάσεις αυτές με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco με αποτέλεσμα η νέα αξίωση αυτή του Υπουργείου να προσκρούει προφανώς σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων», αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Τέλος ζητά από το υπουργείο Πολιτισμού «να σταματήσει επιτέλους να βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του στο Πεκίνο για να προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.