Επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

Επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης όπου φιλοξενούνται ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια, όπως το όπλο που δολοφόνησε τον Ιωάννη Καποδίστρια, το σπαθί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Σκηθήτικα κοσμήματα, σπάνιες αγιογραφίες, αρχαία αγάλματα, κεραμικά και νομίσματα.

Τα συγκεκριμένα ανεκτίμητα και ιστορικά κειμήλια του Μουσείου Μπενάκη, φιλοξενούνται με 10ετή δανεισμό στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης.

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τον πίνακα της δολοφονίας του κορυφαίου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και ακριβώς δίπλα το όπλο που χρησιμοποίησε ο φονιάς.

Στις προθήκες και το σπαθί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αγωνίστηκε για την ελευθερία της πατρίδας μας, για να τον κλείσουμε μετά στη φυλακή.

Τί σχόλιο να κάνει κάποιος γι’ αυτές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπράβο στο Μουσείο Μπενάκη που παραχώρησε μοναδικούς θησαυρούς για ένα χρονικό διάστημα ρεκόρ, μπράβο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία των Ελλήνων της Μελβούρνης, της οικογένειας του αείμνηστου επιχειρηματία Σπύρου Σταμούλη, που οργάνωσε αυτό το υπέροχο Μουσείο στο ιστορικό κτήριο του πρώτου Νομισματοκοπείου της Αυστραλίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.