ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Π.Καμμένος: «Καμία αποδοχή της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» – Δεν ψηφίζουν Κ.Κατσίκης και Δ.Καμμένος την αλλαγή φύλου

Π.Καμμένος: «Καμία αποδοχή της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» – Δεν ψηφίζουν Κ.Κατσίκης και Δ.Καμμένος την αλλαγή φύλου

Δεν θα ψηφίσει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Real fm, αν και η γραμμή του κόμματος ήταν “Ναι επί της αρχής” χωρίς την δυνατότητα υιοθεσίας και την δυνατότητα δεύτερης δήλωσης αλλαγής φύλλου που θα διευκόλυνε μια υιοθεσία (π.χ. κάποιος άνδρας θα δηλώσει γυναίκα και μετά για να μπορέσει να υιοθετήσει παιδί με έναν άλλο άνδρα που έχει δηλώσει και αυτός γυναίκα, να ξαναδηλώσει άνδρας. Της “τρελής”, γενικώς…).

Αρνηση υπερψήφισης και των δύο τροπολογιών έχουμε και από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ.Καμμένο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος απέκλεισε κάθε περίπτωση να γίνει δεκτή η αρχική τροπολογία για την “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”, όπως από χθες είχε γράψει το pronews.gr, κάτι που έτσι ή αλλιώς δεν το δέχεται κανείς στην ΚΟ του κόμματος.

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Κατσίκης να καταψηφίσει την δήλωση για τα δύο φύλα, επεσήμανε: “Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω τα δύο βιολογικά φύλα. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, του δεδομένου και της πραγματικότητας, η διόρθωση φύλου γινόταν με τον νόμο του ’76. Σήμερα απλά και μόνο με μία δήλωση, να διορθώνω το φύλο μου, αυτή η διόρθωση σε τι θα συμβάλει, σε τι θα ωφελήσει; Εκτός εάν δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην κοινωνία. Είναι ερωτηματικά τα οποία θα τα θέσω στην Επιτροπή και προσανατολίζομαι στο να καταψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα”.

Παράλληλα ο κ. Κατσίκης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το νομοσχέδιο για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Επαναδιατύπωση της τροπολογίας με αναφορά στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που περιγράφει τους περιορισμούς τους ζήτησε ο Π.Καμμένςος με tweet.

Επίσης, ο κ. Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας ανάρτηση άλλου χρήστη ξεκαθάρισε: «Πολύ κακώς αποκρύπτεις την αλήθεια ζητήσαμε επαναδιατύπωση της τροπολογίας με αναφορά στο 11 2 της ΕΣΔΑ που ξεκαθαρίζει το Εθνικό θέμα».

Να σημειωθεί ότι το άρ. 11 της (ΕΣΔΑ) αναφέρει:

Άρθρο 11

Ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι

1. Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και εις την ελευθερίαν συναιτερισμού συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ιδρύσεως μετ’ άλλων συνδικάτων και προσχωρήσεως εις συνδικάτα επί σκοπώ προασπίσεως των συμφερόντων του.

2. Η άσκησις των δικαιωμάτων τούτων δεν επιτρέπεται να υπαχθή εις ετέρους περιορισμούς πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων και αποτελούντων αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία, δια την εθνικήν ασφάλειαν, την δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεως και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας και της ηθικής, ή την προστασίαν των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Το παρόν άρθρον δεν απαγορεύει την επιβολήν νομίμων περιορισμών εις την άσκησιν των δικαιωμάτων τούτων υπό μελών των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας ή των διοικητικών υπηρεσιών του Κράτους.

Επίσης, η αρχική μορφή της τροπολογίας που τελικά απεσύρθη μετά και την αντίδραση των ΑΝΕΛ, ανέφερε: «

Άρθρο 40

Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Η αίτηση ανάκλησης ή µεταρρύθµισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, και µετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου µε την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώµατος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου.

Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται µέσα σε προθεσµία ενενήντα (90) ηµερών, η οποία αρχίζει από την ηµεροµηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου, σύµφωνα µε το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου.».

Άρθρο 41

Μεταβατική διάταξη

Η διάταξη του άρθρου 40 του παρόντος καταλαµβάνει και τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου που έχει καταστεί οριστική σύµφωνα µε το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου πριν από τη δηµοσίευση του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή η προθεσµία άσκησης της αίτησης ανάκλησης ή µεταρρύθµισης είναι ένα (1) έτος από τη δηµοσίευση του παρόντος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στο twitter ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τροπολογία με προσθήκη-αναφορά στις Διατάξεις του άρθρου 11 (παρ.2) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να ακολουθήσει και συμπληρωματικό: «Κατηγορηματικά αναφέρεται στην προάσπιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Κανείς δεν μπορεί να προβαίνει σε αντεθνική δράση. Από Θράκη μέχρι Δωδεκάνησα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.