Ρ. Σβίγκου: «Είναι δεδομένες οι διάφορες με τους ΑΝΕΛ αλλά δεν επηρεάζουν την κυβερνητική συνεργασία»

Ρ. Σβίγκου: «Είναι δεδομένες οι διάφορες με τους ΑΝΕΛ αλλά δεν επηρεάζουν την κυβερνητική συνεργασία»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες με αιχμή την ονομασία της πΓΔΜ, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κλείνοντας παράλληλα τα σενάρια περί ρήξης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό και οι άξονες αυτής της λύσης είναι αυτοί που έχουν περιγράψει και ο κ. Κοτζιάς και ο πρωθυπουργός. Αφορούν τη σύνθεση ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό» είπε, προσθέτοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση και πως αυτό είναι προς όφελος της χώρας.

«Θα λύσει ένα ζήτημα, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη και της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν είχε λυθεί και η επίλυσή του σήμερα θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και οικονομικά οφέλη και γεωστρατηγικά» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείσα για τη στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς έχουν εκφραστεί διαφωνίες, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε: «Οι ΑΝΕΛ, ως κόμμα, και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με μια τέτοια λύση, την ίδια στιγμή όμως έχουν πει, και προσωπικά ο κ. Καμμένος, ότι στηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες του κ. Κοτζιά. «Εγώ, αυτό που θα έλεγα, είναι να περιμένουμε τι θα κάνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.