Το Σκοπιανό φέρνει τα πάνω-κάτω στους ΑΝΕΛ – «Παγωμένοι οι ψηφοφόροι του Παπαχριστόπουλου» (φώτο)

Το Σκοπιανό φέρνει τα πάνω-κάτω στους ΑΝΕΛ – «Παγωμένοι οι ψηφοφόροι του Παπαχριστόπουλου» (φώτο)

Με βουλευτές να δηλώνουν απογοητευμένοι με την πορεία του κόμματος, η συμφωνία για το Σκοπιανό κάνει τους ΑΝΕΛ άνω κάτω, καθώς μέλη της κ.ο. δηλώνουν οτι θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και δεν υπάρχει λόγος για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος έσυρε τον χορό ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος που δήλωσε «παγωμένος» από το κόμμα του, ενώ οι πληροφορίες τον θέλουν να φλερτάρει με τον Σύριζα στις επόμενες εκλογές.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία, και η FYROM και η Σερβία. Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης. Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι»… δήλωσε ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος.

Η διαφοροποίηση Ζουράρι

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Κώστα Ζουράρι να διαφοροποιηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται οι ΑΝΕΛ να «ρίξουν» την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία στη Βουλή.

Ο ίδιος ο κ. Παπαχριστόπουλος διέψευσε τα σενάρια προσέγγισής του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία στο παρασκήνιο, ούτε έχει γίνει σχετική συζήτηση.

Δήλωσε πάντως ότι η διαφωνία του στο «Μακεδονικό» τον έχει κάνει να αισθάνεται «λίγο έξω» από τους ΑΝΕΛ και ο ίδιος λίγο «παγωμένα».

Παγωμένοι είναι οι ψηφοφόροι σου..

«Αν κάποιοι σήμερα διατυπώνουν εκ των υστέρων ένα διαφορετικό σκεπτικό, οφείλουν να παραδεχτούν ότι συμμετείχαν σε ένα κίνημα, εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ γνωρίζοντας εξ αρχής ποιες είναι οι πάγιες ,θεμελιακές αξίες μας. Αν κάποιος είναι παγωμένος σήμερα, είναι οι ψηφοφόροι του κ.Παπαχριστόπουλου και δεν πρέπει να το λέει ο ίδιος. Άκαιρος και βιαστικός ο τρόπος που τοποθετήθηκε. Είναι θέμα συζήτησης που θα δούμε και στα όργανα του κόμματος», δήλωσε στον Realfm ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, τονίζοντας ότι «οι βουλευτές μας, οι άνθρωποι που είναι υπουργοί εκ μέρους των ΑΝΕΛ και μετέχουν του κυβερνητικού σχήματος είναι όλοι τους εκλεγμένοι και ψηφισμένοι στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ. Κεντρικό μας, θεμελιακό μας, αξιακό μας στοιχείο είναι να μην επιτρέψουμε την παραχώρηση του ονόματος ”Μακεδονία”. Ας το αναλογιστούν όλοι τους αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Τοσουνίδης αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστήριξε ότι το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη από πλευράς των δύο υπουργών δεν παράγει αποτέλεσμα παρά μόνο αν ολοκληρώσει την πορεία του προς κύρωση.

Στον Σύριζα βλέπουν δυνατότητες διεύρυνσης

Την ίδια ώρα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούν ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση, εκτιμούν, οτι οι βουλευτές που θα βάλουν πλάτη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να κλείσει η κυβέρνηση της Αριστεράς μια χρόνια εκκρεμότητα, θα μπορούσαν να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ειδικά για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ότι ήταν το πρόσωπο που είχαν ζητήσει να αποτελέσει εναλλακτική υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της Βουλής και επέμειναν πέρυσι (ανεπιτυχώς, λόγω επιμονής του Πάνου Καμμένου) να μην είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος τελικά υπερψήφισε τον περασμένο Ιούνιο την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης και διεγράφη από το κόμμα του.

Σε αυτή τη φάση πάντως η προσπάθεια εστιάζεται στη διατήρηση των ισορροπιών με τους ΑΝΕΛ, στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα αλλά κυρίως να τους πείσει ότι η συμφωνία θα λειτουργήσει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, ώστε να υιοθετηθεί από τον Πάνο Καμμένο μια πιο «ευέλικτη» στάση από τα όσα δηλώνει δημοσίως περί πρόκλησης εκλογών.

Η πρώτη αντίδραση Καμμένου

Στην φημολογία περί προσχωρήσεων στελεχών του ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια αντέδρασε με ένα υπαινικτικό tweet ο Πάνος Καμμένος. Στο tweet εμφανίζεται ένας γλάρος που συνεχίζει την πορεία του…Ενα πουλί είναι αλλωστε και το λογότυπο του κόμματος των ΑΝΕΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.