Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Έργα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Δωδεκανήσου

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Έργα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Δωδεκανήσου

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων που υπάρχουν στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε στη δημοσιότητα δύο προσκλήσεις για την υποβολή, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», προτάσεων για έργα συμπλήρωσης των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δράσεις των δύο προσκλήσεων που θα χρηματοδοτηθούν, αφορούν τη συμπλήρωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση τις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για την κατασκευή – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων προσχολικής αγωγής, την κατασκευή – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, την αναβάθμιση – αναδιαρρύθμιση – στατική ενίσχυση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια εξοπλισμού

Η πρώτη πρόσκληση που αφορά στα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στους δήμους ‘Ανδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την ένταξη των πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ και οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο διάστημα από 1ης Αυγούστου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η δεύτερη πρόσκληση, που αφορά στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στους δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την ένταξη των πράξεων, με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 3.500.000 ευρώ και οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο διάστημα από 1ης Αυγούστου 2016 έως 14 Οκτωβρίου 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.