ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περιφέρεια Αττικής: Κατασκευή πεζογέφυρας σε κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας

Περιφέρεια Αττικής: Κατασκευή πεζογέφυρας σε κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλέκου Παναγούλη και διαμορφώσεις λοιπών κοινόχρηστων χώρων», προϋπολογισμού 649.745 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των διερχόμενων πολιτών, καθώς θα διασφαλίζει την άνετη και κυρίως ασφαλή διέλευση των γραμμών του ΗΣΑΠ. Σημειώνεται ότι σημαντικό ποσοστό χρηστών τρίτης ηλικίας έχει ως προορισμό το κτίριο ΕΟΠΥΥ, ενώ υπάρχουν και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί που βρίσκονται πλησίον του έργου και προσελκύουν μεγάλο αριθμό πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή νέας μεταλλικής πεζογέφυρας η οποία θα διαταχθεί πλησίον και παράλληλα της υφιστάμενης οδογέφυρας της οδού Αλέκου Παναγούλη στη Νέα Ιωνία με στόχο να γίνεται εφικτή η διέλευση των πεζών πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΗΣΑΠ. Τη συνολική κατασκευή της πεζογέφυρας συμπληρώνουν δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών. Επισημαίνεται ότι μετά την κατασκευή της πεζογέφυρας θα γίνει αποκατάσταση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η πεζογέφυρα θα συνδέει τις οδούς Κάλβου και Διονυσίου Σολωμού και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου. Τέλος, τη δημοπράτηση και εκτέλεσή του έργου αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.