Γ. Μπουτάρης: «Παρά τις καλές προθέσεις η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει σε αδιέξοδο»

Γ. Μπουτάρης: «Παρά τις καλές προθέσεις η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει σε αδιέξοδο»

Την εκτίμηση πως «η κατάσταση στον ΟΑΣΘ, παρά τις καλές προθέσεις, έχει φτάσει σε αδιέξοδο» και ότι οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα για τη διαχείριση των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, τις επόμενες μέρες θα διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και με αυτή θα πάμε στο υπουργείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προτείνει διαδημοτική συνεργασία στις συγκοινωνίες, ο κ.Μπουτάρης είπε: «Σήμερα έχουμε μόνο τον ΟΑΣΘ- και αυτό είναι αίσχος. Η παράκτια συγκοινωνία θα οριστικοποιηθεί μέχρι το 2017, το Μετρό προχωράει. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να είναι στον αέρα πρέπει να έχουν μία ενιαία διαχείριση αφού θα εξυπηρετούν την κίνηση των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως «μπορεί να ακούγεται κυνικό, οι εργαζόμενοι να λένε πως έχουν ένα δίμηνο να πληρωθούν αλλά σε μία χώρα που οι μισοί έχουν να πληρωθούν 5-7 μήνες, λέω “κάντε λίγο υπομονή βρε παιδιά”».

Επιπλέον, τόνισε πως ο ίδιος χρησιμοποιεί συχνά το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς, καθώς μετακινείται από το δημαρχείο έως τη Διαγώνιο και παρατήρησε πως «τα λεωφορεία είναι σε κακή κατάσταση. Από τις εξατμίσεις βγαίνουν σύννεφα μαύρου καπνού, οι οδηγοί δεν είναι οι καλύτεροι. Είχε περιόδους ο ΟΑΣΘ που ήταν καλός, τώρα δεν είναι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.