ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Summer camp για δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τους Δήμους

Summer camp για δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τους Δήμους

Παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλήθος ακόμα εκδηλώσεων περιμένουν τα παιδιά αρκετών δήμων και για το φετινό καλοκαίρι. Με τις αιτήσεις ήδη να τρέχουν, το κόστος κυμαίνεται από… δωρεάν μέχρι 120 ευρώ ανάλογα το δήμο, με το μέσο όρο να είναι στα 50 ευρώ.

Ο «Ε.Τ.» σας παρουσιάζει ενδεικτικά κεντρικούς δήμους που έχουν ήδη αναρτήσει το πλούσιο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα δίνοντας «ανάσα» για χιλιάδες γονείς.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Το σχετικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 3 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να απασχολούνται δημιουργικά σε σειρά δραστηριοτήτων καθημερινά από τις 07:00 μέχρι τις 16:00. Φέτος τα τμήματα θερινής απασχόλησης θα λειτουργήσουν στα σχολεία 55ο Δημοτικό, 66ο Δημοτικό, 92ο Δημοτικό, 13ο Δημοτικό και 4ο Δημοτικό. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως την Κυριακή 11 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr). Μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλλονται βεβαίωση εργασίας της μητέρας (δεν απαιτείται όταν πρόκειται για πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες) ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Εχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές για το καλοκαιρινά προγράμματα «Καλοκαιρινές αθλοπαιδιές» και «Εκμάθηση κολύμβησης». Στο πρώτο πρόγραμμα μετέχουν παιδιά από 6 έως 15 ετών. Διεξάγεται στο ΔΑΚ από 08:30-13:30. Α’ περίοδος: 19 Ιουνίου-30 Ιουνίου. Β’ περίοδος: 3 Ιουλίου-14 Ιουλίου και Γ’ περίοδος: 17 Ιουλίου-28 Ιουλίου.
Στο πρόγραμμα «Εκμάθηση κολύμβησης» μετέχουν παιδιά ηλικίας 7-13 ετών, τα οποία επισκέπτονται την παραλία του Αγίου Παύλου Χαλκιδικής. Α’ περίοδος: 19 Ιουνίου-30 Ιουνίου και Β’ περίοδος: 3 Ιουλίου-14 Ιουλίου.
Θεωρείται απαραίτητη πρόσφατη ιατρική βεβαίωση και για τα δύο προγράμματα. Εγγραφές για τη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου στο Γυμναστήριο επί της οδού Κολοκοτρώνη.

Δήμος Καλαμαριάς

Μέχρι και τις 14 Ιουνίου θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, το οποίο επίσης προσφέρεται δωρεάν. Απαιτείται να προσκομιστούν φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού και είτε βεβαίωση εργασίας της μητέρας είτε κάρτα ανεργίας. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος από τις 19 Ιουνίου μέχρι και τις 18 Αυγούστου. Τα τμήματα, τα οποία θα ξεκινούν στις 07:30 έως τις 15:30, θα φιλοξενηθούν στο 1ο Δημοτικό, στο 11ο Δημοτικό και στο 3ο Δημοτικό.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Το «Αθλητικό και πολιτιστικό καλοκαιρινό camp» αρχίζει στις 16 Ιουνίου και υλοποιείται στις ακόλουθες τέσσερις περιόδους: Από τις 16 μέχρι και τις 23 Ιουνίου, από τις 26 μέχρι και τις 30 Ιουνίου, από τις 3 μέχρι και τις 7 Ιουλίου και από τις 10 μέχρι και τις 14 Ιουλίου. Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανά περίοδο. Αιτήσεις στο δημαρχείο.

Δήμος Νεάπολης-Συκέων

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά δημοτών ή κατοίκων που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό. Τα σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 07:30 έως τις 16:30. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, το 7o Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 12 Ιουνίου και θα πρέπει να συνοδεύονται από ιατρική βεβαίωση (για δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»), ιατρική βεβαίωση και πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δημότες Νεάπολης-Συκεών που όμως δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ) και ιατρική βεβαίωση και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ) ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία (κατοίκους του Δήμου Νεάπολης-Συκεών που επίσης δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ).

Δήμος Παύλου-Μελά

Παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο «Αλλο Σχολείο – Καλοκαιρινό Σχολείο», το οποίο διοργανώνεται από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου. Θα συμμετάσχουν έως 225 παιδιά, 75 από κάθε δημοτική ενότητα. Το «Καλοκαιρινό Σχολείο», το οποίο προσφέρεται δωρεάν, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 06:45 μέχρι τις 16:00 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Ιουνίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά και θα πρέπει να συνοδεύονται από πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατη βεβαίωση εργοδότη των γονέων, που αποδεικνύει ότι εργάζονται κατά την περίοδο λειτουργίας του «Καλοκαιρινού Σχολείου», βεβαίωση κατοικίας ή αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ, αντίγραφο ταυτότητας των ατόμων που θα παραλαμβάνουν το μαθητή και αντίγραφο ιατρικής γνωμάτευσης για το παιδί.

Δήμος Θέρμης

Στις 19 Ιουνίου ξεκινά το σχετικό πρόγραμμα κι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Υλοποιείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυσίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης. Τα τμήματα θα λειτουργούν από τις 07:30 μέχρι τις 15:30. Αιτήσεις γίνονται δεκτές αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης. Οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ, λογαριασμό ΔΕΚΟ, πρόσφατη ιατρική βεβαίωση υπογεγραμμένη από παιδίατρο. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 12 ευρώ την εβδομάδα, εφόσον πρόκειται για ένα παιδί, και σε 8 ευρώ την εβδομάδα, εφόσον πρόκειται για δύο ή τρία παιδιά.

Δήμος Ιλιον

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου οι εγγραφές για το επιτυχημένο Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται στα παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2005 έως το 2011.

Σχολεία υλοποίησης προγράμματος:
• 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Γρηγορίου Ε’ 38)
• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Λ. Πετρουπόλεως 76)
• 11ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Λ. Παλατιανής 2 – 6)
• 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Αργυροκάστρου 51)
Αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στο αρμόδιο Γραφείο Εγγραφών του Αθλητικού Τμήματος, Νέστορος 101, 1ος όροφος, Δευτέρα 08:30-17:00, Τρίτη έως Παρασκευή 08:30-14:00 και Τετάρτη 18:00-20:00, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κύριο Αριστοτέλη Πέτσα στο τηλέφωνο 2102691625.

Διάρκεια προγράμματος:

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, καθημερινά (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), από τις 07:00 έως τις 16:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Μία φωτογραφία προσώπου.

2. Πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση παιδιάτρου για δυνατότητα άθλησης του παιδιού.

3. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο κατοικίας για βεβαίωση διεύθυνσης κατοικίας (για τους δημότες Ιλίου αρκεί η αστυνομική ταυτότητα).

4. Βεβαίωση εργασίας των γονέων ή ασφαλιστικού φορέα.

5. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης – ΑΜΚΑ του παιδιού.

6. Οποιοδήποτε έγγραφο, στο οποίο να εμφανίζεται ο ΑΦΜ του γονέα.

7. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους ετεροδημότες.

8. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας γονέα.

9. Αίτηση Δήλωσης Συμμετοχής (τη συμπληρώνετε κατά την εγγραφή σας).

Κόστος συμμετοχής:

Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται συμβολικά για κάθε παιδί στα 30 € για το σύνολο του προγράμματος. Απαλλαγές στα προγράμματα δεν υπάρχουν. Προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά: α. των δημοτών και β. των κατοίκων του Δήμου Ιλίου.

Δήμος Γλυφάδας

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης (summer camp) προσφέρει και φέτος ο Δήμος Γλυφάδας για τα παιδιά 6-14 ετών των μόνιμων κατοίκων της πόλης. Η συνολική διάρκεια του summer camp θα είναι πέντε εβδομάδες (19 Ιουνίου-21 Ιουλίου), στη διάρκεια των οποίων το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π.μ. ως τις 4:15 μ.μ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την επόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου ως και το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14, πλατεία Νυμφών), από 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 4 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση εγγραφής είναι τα ακόλουθα:

1. Αίτηση εγγραφής (παραλαμβάνεται από το χώρο εγγραφής).

2. Υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαμβάνεται από το χώρο εγγραφής).

3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή εκκαθαριστικό εφορίας όπου να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας.

4. Ιατρική βεβαίωση του παιδιού

5. Πιστοποιητικό γεννήσεως (για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011).

Το κόστος της συμμετοχής στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά παιδί (το υπόλοιπο κόστος καλύπτεται από το δήμο). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή να λάβουν μέρος στο camp. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2108943800.

Δήμος Αθηναίων

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017 στο Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Οι δραστηριότητες ξεκινούν από τις 08.00 μέχρι τις 16.00. 4 εβδομάδες, 4 θεματικές.

1η εβδομάδα | 19-23.06 | Μαγεία και εφευρέσεις.

2η εβδομάδα | 26-30.06 | Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες.

3η εβδομάδα | 3-7.07 | Ρομπότ και πειράματα.

4η εβδομάδα | 10-14.07 | Σώμα και κίνηση.

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 2130109325 Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-16.00, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι. E-mail: [email protected]
Κόστος/εβδομάδα: 120 ευρώ

Δήμος Πειραιά

Εχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά από 6 έως 14 ετών, που διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο κτίριο των Ραλλείων Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων (Μ. Αλεξάνδρου & Τζαβέλλα) και θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους.

Αιτήσεις συμμετοχής

Υποβάλλονται στα γραφεία της ΚΟΔΕΠ (Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμάδων 11, 4ος όροφος) από τις 09:00 έως τις 14:00 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 9/6/2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση του παιδιού

2. Πιστοποιητικό Γέννησης

3. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα/κηδεμόνα

Διάρκεια & ώρες λειτουργίας

Α’ Περίοδος: 19/06/2017 έως και 30/06/2017 – 07:30 έως 15:30

Β’ Περίοδος: 03/07/2017 έως και 14/07/2017 – 07:30 έως 15:30

Γ’ Περίοδος: 17/07/2017 έως και 28/07/2017 – 07:30 έως 15:30.

Το κόστος συμμετοχής ανά περίοδο είναι 70 ευρώ για το πρώτο παιδί, 50 ευρώ για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας και 30 ευρώ για το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. της ΚΟΔΕΠ: 210 4101753, 210 4101756 – Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 –14:00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.