ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Ρώσο πρέσβη – Τουρισμός και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Ρώσο πρέσβη – Τουρισμός και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Κρήτη και την προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ.

Ο Ρώσος πρέσβης επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησης των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του αν. υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ρώσου υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής στη Κρήτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο να ενδυναμωθεί ακόμα η περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, που είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Ο Ρώσος πρέσβης, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη συνάντηση στην Περιφέρεια, είπε ότι η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό, τονίζοντας ότι το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κρήτη.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειάς μας, ειδικά θέματα τουρισμού, αλλά και προώθησης των κρητικών προϊόντων στη ρωσική αγορά» είπε ο κ. Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση του τουρισμού στο νησί.

Παράλληλα σημείωσε, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια η επίσκεψη του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως τη φετινή χρονιά, η αύξηση των αφίξεων Ρώσων τουριστών, θα ξεπεράσει το 15%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.

«Εμείς θέλουμε να δούμε πώς μπορεί να ενδυναμωθεί αυτή η σχέση με τη Ρωσία ακόμη περισσότερο, διότι έχουμε την ίδια θρησκεία, έχουμε εξαίρετες σχέσεις διαχρονικά και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το νησί μας η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται συνέργειες και εξέφρασε την άποψη ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η κοινή Διυπουργική Επιτροπή μεταξύ των υπουργών Ρωσίας και Ελλάδας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το πώς μπορεί να υπάρξει αποδοτικότερη συνεργασία.

«Όλα αυτά είναι θέματα που η κυβέρνηση τα εξετάζει. Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με τον μοναδικό πολιτισμό της, το περιβάλλον της, τους ανθρώπους της, την κρητική διατροφή. Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες» επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Από πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε συζητήσει με τον κ. περιφερειάρχη τις προοπτικές της συνεργασίας της Κρήτης με τη Ρωσία στους διάφορους τομείς και κατ΄ αρχήν στον τομέα του τουρισμού. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ότι οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά και ιδιαίτερα στην Κρήτη».

Ακόμη, ο κ. Μασλόφ είπε ότι η Κρήτη είναι πολύ σημαντικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες. «Πέρυσι μάλιστα ξεπεράσαμε την φθίνουσα πορεία και αυξήθηκαν και κατά 23% οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα» είπε.

Επίσης τόνισε: «Με τον περιφερειάρχη συζητήσαμε και άλλα θέματα, όπως τη συνεργασία στον διαπεριφερειακό τομέα, έχουμε συναποφασίσει να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με μια Περιφέρεια της νότιας Ρωσίας. Βρίσκομαι στη Κρήτη για να συμμετάσχω στη συνάντηση των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο νησί, παρουσία του Ρώσου συμπροέδρου του υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, που θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα συμπρόεδρο στη Διυπουργική, υπουργό κ. Κατρούγκαλο» πρόσθεσε ο Ρώσος πρέσβης.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αντίπας Σηφάκης, ο γραμματέας του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας, Ρομάν Κολέσνικοφ και η διευθύντρια του γραφείου της πρεσβείας, Ε. Κολεσνίκοβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.