Θεσσαλονίκη: Τις επόμενες ώρες υπογράφει ο Μπουτάρης την σύμβαση ανάθεσης των σκουπιδιών σε ιδιώτη

Θεσσαλονίκη: Τις επόμενες ώρες υπογράφει ο Μπουτάρης την σύμβαση ανάθεσης των σκουπιδιών σε ιδιώτη

Στα χέρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη περνάει η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τις σημερινές αλλεπάλληλες διακοπές της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες θα υπογράψει ο ίδιος την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους των σκουπιδιών.

Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο “όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δημαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ακόμη ότι ο ιδιώτης θα ξεκινήσει από αύριο να καθαρίζει την πόλη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.