Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση για νέες παρεμβάσεις διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση για νέες παρεμβάσεις διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Νέες μεγάλες παρεμβάσεις μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις της Περιφέρειας ο Δήμος κατέθεσε φάκελους με τις προτάσεις χρηματοδότησης για μια νέα εργολαβία ασφαλτροστρώσεων στους δρόμους του Ηρακλείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για την χρηματοδότηση της ανάπλασης επιπλέον παιδικών χαρών της πόλης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, αλλά και του πακέτου μελετών που θα ξεκλειδώσει την κατασκευή 4 κλειστών γυμναστηρίων ? προπονητηρίων στα σχολεία του Δήμου.

Στο κομμάτι των ασφαλτοστρώσεων και των παιδικών χαρών, ο Δήμος έχει ήδη καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό σχετικών παρεμβάσεων με δικούς του πόρους, αφού με συνετή οικονομική διαχείριση η δημοτική αρχή της πόλης έχει καταφέρει να περισσεύουν χρήματα για τακτικά έργα βελτίωσης των δομών του Ηρακλείου. Από το 2015, και για κάθε χρονιά έκτοτε, έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί αντίστοιχες εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων, ενώ ήδη έχουν ανακαινιστεί και πιστοποιηθεί 14 παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Με την πρόταση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για τις νέες σχετικές παρεμβάσεις, ο Δήμος στοχεύει να εξοικονομήσει επιπλέον πόρους από το δημοτικό ταμείο, τα οποία θα κατευθύνει σε άλλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη αλλά και για την τόνωση της κοινωνικής του πολιτικής.

Όσο αφορά την κατασκευή των τεσσάρων κλειστών γυμναστηρίων, αποτελεί ένα φιλόδοξο σχεδιασμό ? ο οποίος είχε περιγραφεί και στην κατάθεση του φετινού προϋπολογισμού του Δήμου ? προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές που λείπουν από τα σχολεία του Ηρακλείου. Ο Δήμος διεκδικεί από την Περιφέρεια την χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει το έργο.

Η Περιφέρεια αναμένεται να εντάξει τις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στον προγραμματισμό της στις πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου το φθινόπωρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.