ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το παρών στην αυλαία των θερινών τμημάτων των Ανοιχτών Σχολείων ο Γ. Καμίνης

Το παρών στην αυλαία των θερινών τμημάτων των Ανοιχτών Σχολείων ο Γ. Καμίνης

Για πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας οι διακοπές φέτος το καλοκαίρι είχαν συγκεκριμένο προορισμό: Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Δύο ημέρες πριν λήξει το καλοκαιρινό πρόγραμμα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισκέφτηκε το Ανοιχτό Σχολείο του Κολωνού, κηρύσσοντας συμβολικά το τέλος των καλοκαιρινών προγραμμάτων και ανανεώνοντας το ραντεβού με τους κατοίκους της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Athens Partnership, κατάφερε να γίνει και το καλοκαίρι ένα απ? τα πιο αγαπητά σημεία συνάντησης των κατοίκων της πόλης σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 3.000 επωφελούμενους να περνούν την πόρτα των 12 σχολικών συγκροτημάτων, απ? την Κυψέλη και την Πλάκα μέχρι τα Πετράλωνα και τη Γκράβα!

«Οι κάτοικοι της Αθήνας αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος όμως είναι ότι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών συναντιούνται, συμμετέχουν, ανταλλάσσουν απόψεις σε έναν οικείο χώρο, στο σχολείο της γειτονιάς” δήλωσε ο κ. Καμίνης εντυπωσιασμένος από το πανηγυρικό κλίμα των λιλιπούτειων συμμετεχόντων στο «δροσερό» Summer Camp δημιουργικής απασχόλησης που παρακολούθησε στο 57ο /61ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας συμβολικά το τέλος των καλοκαιρινών προγραμμάτων, ανανέωσε το ραντεβού με τους κατοίκους της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςγια την πολύ επιτυχημένη συνεργασία.

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν τις περισσότερες από 40 δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες του προγράμματος που περιελάμβαναν πρωινά Summer Camps δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά δημοτικού και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ενήλικες τις απογευματινές ώρες.

Από το καλοκαίρι του 2016 στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίωνσυμμετέχουν συνολικά πάνω από 13.500 επωφελούμενοι, οι οποίοι πίστεψαν στην ιδέα ότι τα σχολικά κτίρια της γειτονιάς τους μπορούν να μετατραπούν σε πρότυπα πολιτιστικά κέντρα.

Σε αυτό το σχολικό συγκρότημα ξεκίνησε, να εφαρμόζεται με επιτυχία το 2016ένα ακόμα πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, το Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα, στο πλαίσιο του οποίου έγινε συντήρηση των κτιριακών του υποδομών και εμπλουτίστηκε το σχολικό περιβάλλον με χωρικά στοιχεία που ευνοούν τη μάθηση μέσα και έξω από την τάξη.

“Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ετοιμάζονται να επιστρέψουν ανανεωμένο απ? το Φθινόπωρο με ολοκαίνουριες, φρέσκες δραστηριότητες, φυσικά πάντα σε συνεργασία με ένα επιτελείο μεγάλων και αξιόπιστων φορέων για την υλοποίηση” δηλώνει η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου.

«Έχετε δει ποτέ παιδί δημοτικού να ξυπνάει με λαχτάρα απ? τις 7 το πρωί σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών για να πάει στο σχολείο;”

“Επιτέλους οι εργαζόμενοι γονείς βρήκαμε έναν ασφαλή και δημιουργικό χώρο για να απασχολούνται τα παιδιά μας τα πρωινά του καλοκαιριού χωρίς οικονομική επιβάρυνση”

Μ’ αυτά τα λόγια μιλούν οι συμμετέχοντες στις προσωπικές τους αξιολογήσεις για την καλοκαιρινή τους εμπειρία στο δημοφιλές πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.