Μπουτάρης για ΟΑΣΘ: «Να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία του ελεγκτικού μηχανισμού»

Μπουτάρης για ΟΑΣΘ: «Να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία του ελεγκτικού μηχανισμού»

«Το πείραμα στην Αθήνα έχει ελλείμματα, έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για το πως θα προχωρήσει»

«Εκφράζω δημόσια την ανησυχία μας να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία του ελεγκτικού μηχανισμού στον ΟΑΣΘ και την ελπίδα μας πως θα λειτουργεί καλύτερα ο Οργανισμός, απ’ ότι λειτουργούσε πριν», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως ο δήμος είναι «υπέρ της δημιουργίας ενός εποπτικού εργαλείου, όπως είναι ο διάδοχος του ΣΑΣΘ» και «κατά του νέου κρατικού ΟΑΣΘ για τον λόγο ότι το πείραμα στην Αθήνα έχει ελλείμματα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ο ΟΑΣΘ δεν είναι αυτός που ξέραμε παλιότερα. Δεν λειτουργεί. Έχει παλιά και λίγα λεωφορεία. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για το πως θα προχωρήσει».

«Στο θέμα του ΟΑΣΘ, δήμαρχε, μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Βλέπεις σωστή την παρέμβαση του κράτους στην εκκαθάριση, αλλά λάθος την κρατικοποίηση του οργανισμού», υπογράμμισε ο επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του.

Σύμφωνα με τον κ.Καλαφάτη «με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, οι Θεσσαλονικείς γινόμαστε το πειραματόζωο της κυβέρνησης για άλλη μία φορά. Εν έτει 2017, όταν τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουμε για πρώτη φορά κρατισμό στη Θεσσαλονίκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκκαθάριση του ΟΑΣΘ κάνοντας λόγο για «αμαρτωλό οργανισμό, που επικρατούσε πλήρη αδιαφάνεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.