Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές η Θράκη θα γίνει… Καταλονία»

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές η Θράκη θα γίνει… Καταλονία»

Μετά τον Βούλγαρο ιστορικό Alex Alexiev ο οποίος βλέπει σχέδιο της Άγκυρας «τουρκοποίησης» της Θράκης και της Νότιας Βουλγαρίας έρχεται ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να προειδοποιήσει ότι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση «μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα… Καταλονία σε περιοχή της Ελλάδος»

Εννοώντας φυσικά τον έλεγχο της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα την οποία η Άγκυρα θέλει να αναγνωριστεί ως τουρκική «κρούει» τον «κώδωνα» του κινδύνου

Φυσικά δεν αναφέρεται μόνο στην Θράκη καθώς χιλιάδες μουσουλμάνων που έχουν εισρεύσει στην χώρα σε μερικά χρόνια θα έχουν δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές εκλογές διάφορων δήμων της χώρας και με δεδομένη την δημογραφική τους δυναμική σύντομα θα μπορούν να επηρεάζουν καταστάσεις προς όφελός τους.

Μιλώντας στο πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσαν η ΕΝΠΕ και το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης στα γραφεία της ΕΝΠΕ στην Αθήνα, ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Δεν γίνεται αποδεκτό η μοναδική αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση να είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος». Προειδοποίησε μάλιστα για τον κίνδυνο η απλή αναλογική να οδηγήσει «σε αποδυνάμωση των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, ακυβερνησία, φαινόμενα συναλλαγής, αν όχι και χάος»

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επέκρινε την κυβέρνηση ότι «την ώρα που υποχρεώνει την αυτοδιοίκηση σε εξαιρετικά αυστηρή, στα όρια του παραλόγου, δημοσιονομική λιτότητα, το κεντρικό κράτος διογκώνεται με νέες γραμματείες, οργανισμούς, υπηρεσίες, συμβούλους, παρασυμβούλους, γενικούς γραμματείας, αναπληρωτές γενικούς γραμματείς. Με άλλα λόγια προσθέτουν και άλλο λίπος στο κεντρικό κράτος και φτάνουν στο κόκκαλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε το παράδειγμα του 2016 όταν το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 4,18% έναντι στόχου 0,5%.

«Πέρυσι, πέρα από τα πλεονάσματα, τα οποία υποχρεώθηκαν να εμφανίσουν Περιφέρειες και Δήμοι, μόνο από τις Περιφέρειες παρακρατήθηκαν 420 με 450 εκατομμύρια ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους, πόροι που προορίζονται για να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους οι Περιφέρειες. Ξέρετε πώς το λέει αυτό ο θυμόσοφος ελληνικός λαός; Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

«Στη σημερινή εποχή ούτε η ακινησία, ούτε το βήμα σημειωτόν, ούτε καν τα δειλά βήματα μπροστά μπορεί να είναι επιλογή. Σήμερα χρειαζόμαστε άλματα και μάλιστα μεγαλύτερα από τη φθορά», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και ξεκαθάρισε:

«Για να πετύχει η μεταρρύθμιση, δεν πρέπει να είναι αποσπασματική, επικοινωνιακού χαρακτήρα, μια «κολοβή» επιτρέψτε μου την έκφραση μεταρρύθμιση. Πρέπει να έχει βάθος, να επιλύει προβλήματα, να αίρει στρεβλώσεις, να αντιμετωπίζει παθογένειες και να δίνει τη δυνατότητα, τα εχέγγυα και την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει το ρόλο που μπορεί, που θέλει και κυρίως που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.»

Τέλος, ο Κ. Αγοραστός είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να διοικείται από ένα τετράγωνο πέριξ της πλατείας Συντάγματος» και επισήμανε ότι «τον τελευταίο καιρό με τις επιλογές του το κεντρικό κράτος ξεπερνά πλέον τα τελευταία όρια αντοχής των Περιφερειών».

ο Βούλγαρος ιστορικός Alex Alexiev, που είναι και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus, δήλωσε ότι: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του ριζοσπαστικού ισλάμ» εννοώντας φυσικά τους σχεδιασμούς των Τούρκων μόλις ξεμπερδέψουν με τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ κάτι που μέχρι τώρα δείχνει να τελειώνει θετικά για την Άγκυρα.»

«Η τουρκική προπαγάνδα οδηγεί σε ριζοσπαστικοποίηση και σε απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και πρέπει να γίνουν αλλαγές γιατί αυτή την στιγμή, οι μουσουλμάνοι ελέγχονται σε όλα από τους Τούρκους, μέχρι και ο μουφτής είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει»

«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε την εκπαίδευση τους και από ποιους έχουν λάβει »

Στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά στο ριζοσπαστικό Ισλάμ. «Ο Ερντογάν προετοιμάζει έναν ισλαμικό στρατό και αποτελεί σοβαρή απειλή για τους γείτονές του»

Ο Βούλγαρος ιστορικός αυτά που λέει επιβεβαιώνονται από το άρθρο με τίτλο «Στην Αλβανία 50 χιλιάδες Βούλγαροι αποτελούν μειονότητα, οι σχεδόν ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία τι είναι;» του Λιούτβι Μεστάν που είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες για την ευθύνη, την ελευθερία και την ανοχή»- ДОСТ

Ζητά την αναγνώριση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Βουλγαρία, ως εθνικής τουρκικής μειονότητας όχι θρησκευτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατα η Αλβανία αναγνώρισε τουρκική μειονότητα 50.000 ατόμων στην αλβανική επικράτεια ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.