Δήμαρχος Μάνδρας: «Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί» (βίντεο)

Δήμαρχος Μάνδρας: «Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί» (βίντεο)

Η δήμαρχος Μάνδρας μετά την φονική κακοκαιρία που στοίχισε την ζωή σε 17 ανθρώπους και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές επιρρίπτει ευθύνες τονίζοντας ότι «είναι δυνατόν να μας λένε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας είναι τρία χρόνια στο δασαρχείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα;».

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε χθες πως εκ μέρους της έχει δρομολογηθεί η μελέτη και πως έχει «κολλήσει» στο δασαρχείο, καθώς ο δασάρχης «δεν εντέλλεται από κανέναν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση είναι τραγική, ζητώ διάνοιξη των ρεμάτων τώρα, που οι τοίχοι των εταιριών είναι μισογκρεμισμένοι, δήλωσε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον Σκάι το πρωί του Σαββάτου και εξήγησε πως «είναι κατεστραμμένα όλα τα ισόγεια της Μάνδρας. Θρηνούμε νεκρούς και δεν μπορούμε ούτε να τους θάψουμε, δεν υπάρχει ούτε νεκροταφείο».

«Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί… Κάθε μέρα μιλούσαμε με την περιφέρεια, αλλά υπάρχει μια γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα, δεν είναι υπηρεσίες της περιφέρειας;», διερωτήθηκε ακόμα.

«Δεν τον είδα τον πρωθυπουργό, γιατί δεν μπήκε στην πόλη, αλλά του λέω να αλλάξει αμέσως το πλαίσιο ώστε να γίνονται τα αντιπλημμυρικά με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει μεγάλες εταιρίες να τα αναλαμβάνουν και να γίνονται άμεσα», πρόσθεσε.

Η κυρία Κριεκούκη ξεκαθάρισε πως «τα ρέματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και μοναδική της περιφέρειας, εμείς δεν έχουμε ούτε πολεοδομία, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με άδειες, ούτε με καταγγελίες».

Στον δήμο όπως είπε εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με το ρεύμα, ενώ δυσκολότερη είναι η κατάσταση με το νερό, καθώς «το δίκτυο ύδρευσης έχει πολλά προβλήματα και με μεγάλον αγώνα προσπαθούμε να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα».

Όπως είπε η κυρία Κριεκούκη, σχεδόν 2.000 νοικοκυριά έχουν πρόβλημα στον δήμο της.

Ο πρωθυπουργός δεν ήρθε στη Μάνδρα, να δει πώς είναι η κατάσταση εδώ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έμεινε στην είσοδο της πόλης και στην εθνική, εξέφρασε το παράπονό της.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας το κακό που τους βρήκε, δήλωσε πως «δείχνουν μεγάλη υπομονή και μεγάλη δύναμη, αλλά πρέπει να παρέμβει το κράτος. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις ζημιές και μέχρι χθες είχαμε καταγράψει περίπου 300. Η Περιφέρεια καταγράφει τα καταστήματα, εμείς καταγράφουμε και τα αυτοκίνητα γιατί δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στη Μάνδρα που δεν έχει ζημιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.