Την έλλειψη μηχανημάτων για τον χειμώνα κατήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς

Την έλλειψη μηχανημάτων για τον χειμώνα κατήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς

Τεράστιο κενό σε επίπεδο επάρκειας μηχανημάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, με την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου.

Ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε τον προβληματισμό και την αγωνία του για το βαθμό ετοιμότητας αντιμετώπισης των κινδύνων που προκύπτουν από χιονοπτώσεις και παγετό στον Έβρο, που πηγάζουν από το γεγονός «της μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες για συμμετοχή στο διετή διεθνή διαγωνισμό μίσθωσης μηχανημάτων για την αντιμετώπιση των εν λόγω κινδύνων». Εξήγησε πως παρά το ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού δρομολογήθηκαν από τον Αύγουστο αυτός «απέβη άκαρπος κατά 50%, σε ορισμένους αποχιονιστικούς σταθμούς».

«Ενώ χρειαζόμαστε 80 μηχανήματα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, δόθηκαν προσφορές μόνο για 43 μηχανήματα και καμία προσφορά για τη Σαμοθράκη, με συνέπεια ο διαγωνισμός μίσθωσης μηχανημάτων για δύο χρόνια, προϋπολογισμού 613 χιλιάδων ευρώ, να βγει σ΄ ένα μεγάλο σκέλος του άγονος. Τώρα θα πρέπει να επαναπροκηρυχτεί, αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων, ακόμη και με συνοπτικές διαδικασίες, ενδεχομένως θα τελεσφορήσει εντός του Ιανουαρίου και αυτό σημαίνει ότι εμείς θα είμαστε ακάλυπτοι για το χειμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανακοίνωσε την παράδοση από τον TAP, εντός του Δεκεμβρίου, δύο εκχιονιστικών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σε τοπικές κοινότητες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ όσον αφορά στην προμήθεια σε αλάτι ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε πως υπάρχει επάρκεια καθώς «έχουμε 1.500 τόνους και θα προμηθευτούμε κι άλλους 1.500 στο προσεχές διάστημα».

Αποδίδει την έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς ιδιωτών, στο γεγονός ότι «αργούν να πληρωθούν και επιλέγουν να απέχουν θεωρώντας το κράτος αφερέγγυο», ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών, που αφορούν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, την προετοιμασία για τις χιονοπτώσεις και γενικά τις καταστάσεις που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πολυσχιδής πολυνομία, έχει δημιουργήσει πλέον σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε καταστάσεις που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Αγωνία και καθήκον μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, κάτι που θα πρέπει να διασφαλίζεται από την απλοποίηση και ευελιξία των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ειδικά όταν αυτές αφορούν πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, συμπληρώνοντας πως θα προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση των αρμόδιων κεντρικών φορέων, ενώ έχει ήδη ζητήσει να υπάρχει ετοιμότητα και από τον στρατό για συνδρομή με μηχανήματα, όπου παραστεί ανάγκη, «και ενδεχομένως θα συζητήσω και τη συνδρομή μηχανημάτων και από τις όμορες Π.Ε.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.