ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χανιά: Και ο αντιδήμαρχος βούτηξε στη θάλασσα για να την καθαρίσει (βίντεο)

Χανιά: Και ο αντιδήμαρχος βούτηξε στη θάλασσα για να την καθαρίσει (βίντεο)

Τον καθαρισμό της θάλασσας στους Αγίους Αποστόλους από τα φερτά υλικά που χύθηκαν μετά τις τελευταίες πλημμύρες, επιχείρησαν στο σημείο ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χανίων «Φίλοι του Βυθού».

Εκατοντάδες είναι τα σκουπίδια που ανασύρθηκαν ενώ η πλειοψηφία τους είναι ομπρελοκαθίσματα που παρασύρθηκαν από την παραλία στη θάλασσα. Για τις ανάγκες της δράσης «επιστρατεύτηκε» και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιώργος Ξανθουδάκης, ο οποίος φόρεσε τη στολή του δύτη και έπεσε -κυριολεκτικά- στα βαθιά, για να συμβάλει στην προσπάθεια των δυτών.

Ο Γιάννης Ριτζάκης, ιδιοκτήτης των ομπρελοκαθισμάτων της παραλίας που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, θάφτηκαν στον πυθμένα της θάλασσας και μέρος τους ανασύρθηκε από τους δύτες, αναφέρει ότι η πλειοψηφία τους έχει παρασυρθεί και ενδεχομένως διασκορπίστηκε στη θάλασσα.

Στόχος της δράσης, που πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, είναι η απομάκρυνση μέρους των ογκωδών αντικειμένων και των λοιπών υλικών, που έχουν συγκεντρωθεί στον πυθμένα, στο συγκεκριμένο σημείο, παρότι δεν είναι στην δικαιοδοσία του Δήμου, όπως τονίζει.

Οι δύτες «πάλευαν» από τις 11 το πρωί στην παραλία και κατάφεραν να βγάλουν μεγάλο μέρος των αντικειμένων που βρίσκονταν στον πυθμένα της θάλασσας κοντά στην ακτή, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποκατάσταση της παραλίας και της θάλασσας στο σημείο αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση με τους αρμόδιους να μην μπορούν να διευκρινίσουν με ασφάλεια αν πρόκειται να δοθεί προς χρήση την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.