Σέρρες: Σε δίκη παραπέμπεται πρώην δήμαρχος για ταμειακό έλλειμμα σε δημοτική επιχείρηση

Σέρρες: Σε δίκη παραπέμπεται πρώην δήμαρχος για ταμειακό έλλειμμα σε δημοτική επιχείρηση

Για έλλειμμα, ύψους 230.000 ευρώ, στα ταμεία δημοτικής επιχείρησης πρώην δήμου των Σερρών, κατά την περίοδο 2005-2006, παραπέμπεται σε δίκη ο τότε δήμαρχος.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Σκουτάρεως, Γιάννη Τσολακούδη, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει και ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης, εκείνης της περιόδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο βούλευμα περιγράφονται περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στη δημοτική επιχείρηση, όπως εκταμιεύσεις ποσών για την πληρωμή ανοίκειων και ξένων προς τους σκοπούς δράσεις, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς τα έξοδα να δικαιολογούνται με νόμιμα και πλήρη δικαιολογητικά. Το ταμειακό έλλειμμα, κατά το βούλευμα, στη δημοτική επιχείρηση «Ανάπτυξης» ανέρχεται σε 228.978,29 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.