Δυο έργα αστικής ανάπλασης, προϋπολογισμού 3,25 εκατ. ευρώ στη Χίο και στη Μυτιλήνη

Δυο έργα αστικής ανάπλασης, προϋπολογισμού 3,25 εκατ. ευρώ στη Χίο και στη Μυτιλήνη

Δυο έργα αστικής ανάπλασης, προϋπολογισμού 3,25 εκατ. ευρώ, ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Πρόκειται για τα έργα: ανάδειξη και βελτίωση της επισκεψιμότητας του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης της πόλης της Χίου, προϋπολογισμού 1.545.502,75 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπλαση της περιοχής του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Δικαιούχος είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Το δεύτερο έργο αφορά στη δημιουργία του βασικού στρατηγικού κέντρου για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη της Χίου, με τρόπο ώστε να είναι δυνατόν να δίνονται οι αναγκαίες πληροφορίες και μέτρα για την ορθή και αποτελεσματική κίνηση εντός του αστικού ιστού. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Χίου.

Οπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, «η αναβάθμιση των αστικών κέντρων αποτελεί προϋπόθεση τόσο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, όσο και για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης ιδίως στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και διοχετεύουμε πόρους για να μπορέσουν να υλοποιηθούν έργα στην κατεύθυνση αυτή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.