Γ. Μπουτάρης: «Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει – Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε από ανοησίες των πολιτικών»

Γ. Μπουτάρης: «Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει – Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε από ανοησίες των πολιτικών»

«Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει και λόγω καταγωγής. Η καταγωγή μου και η ανατροφή μου τα λέει όλα» δήλωσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Στα Σκόπια πήγαμε για πρώτη φορά το 1991 με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Από εκεί κάναμε τακτικές επισκέψεις μέσω της διπλωματίας των πόλεων».

Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζοράν Ζάεφ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «Με τους γείτονές σου πρέπει να τα έχεις καλά», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας τόνισε:

«Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε καθαρά από ανοησίες των πολιτικών. Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν μια ταυτότητα. Με υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και της αντιπολίτευσης είναι έτοιμοι για συμβιβασμό. Ο κ. Ζάεφ είπε θα αλλάξει τα όνομα στο αεροδρόμιο, θα αλλάξει τις ταμπέλες που έχουν στους δρόμους».

Σχετικά με την πρόσκληση που απεύθυνε στο πρωθυπουργό της πΓΔΜ ο κ. Μπουτάρης, διοευκρίνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχαμε προγραμματίσει ένα γεύμα προσωπικό. Τον κάλεσα να κάνει Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη. Ο αδερφός του και φίλοι του κάθε εβδομάδα είναι στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που οριστικοποιήσαμε, είναι να δουλέψουμε την κάθοδο του Αξιού με κανό κάποια στιγμή τον Απρίλιο. Ίσως να έχουμε και κοινά πληρώματα. Το δεύτερο είναι ότι συμφωνήσαμε να κάνουμε πολιτιστικές ανταλλαγές που θα περιλαμβάνουν χορό, μουσική και διαλέξεις. Μία στα Σκόπια, μία στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε και για μια υποτροφία που θα δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.