ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρόδος: Τσιμπημένες θα είναι οι τιμές στις παραλίες τις Ρόδο

Ρόδος: Τσιμπημένες θα είναι οι τιμές στις παραλίες τις Ρόδο

Στα ίδια επίπεδα ή κατά τι…τσιμπημένες θα είναι οι τιμές για την εκμετάλλευση των παραλιών που πέρυσι διαχειρίστηκε η ΕΤΑΔ, ωστόσο από φέτος επανέρχονται στο Δήμο Ρόδου για άλλα δύο χρόνια, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Καταρχήν, το 2018 τα πράγματα αναμένεται να είναι πιο ομαλά όσο αφορά στην εκμετάλλευση των παραλιών, τουλάχιστον σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε πέρυσι στο Δήμο και τους δραστηριοποιούμενους εκεί με την απόφαση να τις διαχειρίζεται η Κεντρική Διοίκηση.

Μετά την τροπολογία, όμως, οι παραλίες πέρασαν στο Υπουργείο Οικονομικών και τη διαχείρισή τους θα έχει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος της Ρόδου για άλλα δύο χρόνια, σύμφωνα με την ΚΥΑ που είναι σε ισχύ.

Έτσι, ο Δήμος θα προχωρήσει σε διαγωνισμούς, όπως και για τις υπόλοιπες παραλίες, κάτι μάλιστα που φέτος αναμένεται να γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, πιθανότατα το Μάρτιο ή και πιο νωρίς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ δεν δέχεται να καθορίζει ο Δήμος της τιμές και έτσι αυτές καθορίζονται κεντρικά και γενικά ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι προβλέπεται από την ΚΥΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι τιμές για τις συγκεκριμένες παραλίες το 2018 θα διαμορφωθούν ως εξής:

Για την κεντρική παραλία του «Έλλη», δηλαδή το τμήμα από το ΝΟΡ μέχρι το Ενυδρείο (περίπου), η τιμή καθορίζεται στα 40 ευρώ το τ.μ., που είναι βέβαια υψηλότερη από τις τιμές που καθόριζε ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια.

Για το τμήμα από το Ενυδρείο μέχρι και το Grand Hotel (περίπου), η τιμή καθορίζεται στα 30 ευρώ ανά τ.μ.

Για ένα μικρό τμήμα της ακτής Μιαούλη η τιμή θα είναι στα 15 ευρώ ανά τ.μ.

Για το τμήμα της παραλίας από το άγαλμα του Διαγόρα μέχρι και το Belvedere η τιμή θα είναι στα 30 ευρώ ανά τ.μ.

Στην παραλία από τα Κρητικά μέχρι την παιδική χαρά στην Ιαλυσό η τιμή καθορίζεται στα 25 ευρώ ανά τ.μ.

Στην παραλία της Τσαμπίκας η τιμή καθορίζεται επίσης στα 25 ευρώ ανά τ.μ.

Τέλος, στην Τραουνού η τιμή θα είναι 20 ευρώ ανά τ.μ.

Όσο αφορά στα θαλάσσια μέσα αναψυχής, το πάγιο, δηλαδή η τιμή εκκίνησης, θα είναι στα 5000 ευρώ όπως επίσης και για τις καντίνες στις ίδιες παραλίες καθορίζεται στην ίδια τιμή.

Χρήση του προτιμησιακού;
Και παρά το γεγονός ότι τα πράγματα φέτος αναμένεται να είναι πολύ πιο ομαλά όσο αφορά στην εκμετάλλευση των παραλιών, ειδικά αν οι διαγωνισμοί γίνουν για πρώτη φορά τόσο νωρίς, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τις όμορες με τις παραλίες επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του προτιμησιακού τους δικαιώματος για την εκμετάλλευσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ήδη στο Δήμο έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις από τέτοιες επιχειρήσεις στην παραλία του «Έλλη» για να κάνουν χρήση του προτιμησιακού τους δικαιώματος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους δραστηριοποιούμενους στην πιο κεντρική παραλία του νησιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.