Απ. Τζιτζικώστας : «Έτος κλειδί για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις το 2018 στην φετινή ΔΕΘ»

Απ. Τζιτζικώστας : «Έτος κλειδί για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις το 2018 στην φετινή ΔΕΘ»

«Έτος-κλειδί για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις» και «έκθεση-ορόσημο» χαρακτήρισε τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για το νέο έτος, στη Θεσσαλονίκη.

«Νομίζω ότι το 2018 είναι ένα έτος-κλειδί για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ένα έτος-σταθμός για την αναβάθμιση των σχέσεων της Βορείου Ελλάδος, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης με τις ΗΠΑ» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως «η Διεθνής Έκθεση το 2018 δεν θα είναι μία ακόμη Διεθνής Έκθεση» αλλά «η πιο σημαντική Διεθνής Έκθεση των τελευταίων δεκαετιών».

Ο περιφερειάρχης σημείωσε: «θα είναι μια έκθεση-ορόσημο, μια διοργάνωση που θα δώσει αφενός τη δυνατότητα στις ελληνικές και τις αμερικάνικες επιχειρήσεις να έρθουν σε ένα καλό επίπεδο συνεργασίας και γνωριμίας, αφετέρου θα στείλει και θα εκπέμψει ένα πολύ ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο για τη χώρα όσο και για την περιοχή, την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στις ιστορικές, παραδοσιακές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν αποτελούν μόνο έναν σύμμαχο διαχρονικό της χώρας μας, αλλά και ένα στρατηγικό εταίρο, με τον οποίο δουλεύουμε στενά και φέρνουμε αποτελέσματα μαζί, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή με μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα, έτσι όπως διαμορφώνεται στη γειτονιά μας, στη ΝΑ Ευρώπη, αλλά και ανατολικότερα της Ελλάδας».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την ιδιαίτερα σημαντική θέση της Βόρειας Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και την «εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο αλλά και το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη».

Ανέφερε ακόμα ότι σχεδιάζονται για τη φετινή ΔΕΘ μια σειρά από εκδηλώσεις πριν φτάσουμε στον Σεπτέμβριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, που θα συνδιοργανώσουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το Προξενείο και την Πρεσβεία των ΗΠΑ τόσο σε τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, όσο και σε τομείς όπως είναι η οικονομία και η πολιτική.

«Εμείς θέλουμε ισχυρή και δυναμική παρουσία των ΗΠΑ και των επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.