«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Γ. Μπουτάρη και Στ. Καλαφάτη

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Γ. Μπουτάρη και Στ. Καλαφάτη

Φραστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για τη θέση που κράτησε αναφορικά με το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

“Ο Γιάννης Μπουτάρης λειτουργεί στο Σκοπιανό ως λαγός του κ.Τσίπρα και της κυβέρνησης” είπε ο κ.Καλαφάτης.

Στηλίτευσε τη στάση του δημάρχου να χαρακτηρίσει “κατάπτυστο το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ο χαρακτηρισμός αυτός τού επιστρέφεται και ο δήμαρχος χρωστάει μια μεγάλη συγγνώμη στον κόσμο”.

“Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα που τρέχει και δυστυχώς κάθε μέρα ο κ.Μπουτάρης μας δίνει πολλές αφορμές ώστε να βρίσκεται στην αιχμή της κριτικής μας” πρόσθεσε ο επικεφαλής των “Εντάξει”, επικρίνοντας τον και για τα λεγόμενα του προς το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη.

Αναφορικά με την απουσία της παράταξης του από τη χθεσινή διαπαραταξιακή συνάντηση που συγκάλεσε ο δήμαρχος, για τα έργα που θα προκύψουν στη Θεσσαλονίκη μέσω του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο κ.Καλαφάτης διευκρίνισε: “Δεν συμφωνώ με την απόφαση του δανείου και θα ήταν υποκριτικό να παρίσταμαι σε μια διαπαραταξιακή που θα τρέξει το ζήτημα. ‘Ηταν λόγοι αρχής (που εξηγούν την απουσία)”.

Χαρακτήρισε το δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ ως “νέο μνημόνιο” για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε πως τα έργα που βρίσκονται στη λίστα για να υλοποιηθούν “δεν είναι ώριμα σε μεγάλο βαθμό και δεν υπάρχουν μελέτες”.

“Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσιάζει το δάνειο ως ευλογία. Από πότε ένα δάνειο που θα φορτώσει την αποπληρωμή του στην επόμενη διοίκηση και τους Θεσσαλονικείς θεωρείται ευλογία απλά και μόνο επειδή έχει καλούς όρους και χαμηλά επιτόκια;” αναρωτήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατηγόρησε δε τη διοίκηση για “μηδενική αποτελεσματικότητα” στη διάρκεια των οχτώ ετών θητείας. “Δεν είναι αντικείμενο του δημάρχου να γυρίζει τα κανάλια και να πετάει ατάκες. Εάν ήταν σωστά προετοιμασμένος ο κ.Μπουτάρης και η διοίκηση του θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί έργα στην πόλη. Αλλά οι άνθρωποι είτε δεν ξέρουν είτε δεν θέλουν”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.