Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής: «Συμμαχία όλων για να προχωρήσουν τα έργα στη Μάνδρα»

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής: «Συμμαχία όλων για να προχωρήσουν τα έργα στη Μάνδρα»

Τα χρονοδιαγράμματα και τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για τα έργα αποκατάστασης των πληγεισών από τις πλημμύρες, περιοχές της Δ. Αττικής, τον περασμένο Νοέμβρη, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, απαντώντας σε σχετικό ψήφισμα.

Το ψήφισμα επέδωσε 10μελής αντιπροσωπεία δημοτικών σύμβουλων Μάνδρας μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα με την παρουσία και της δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη, πολίτες της περιοχής, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα και τον περαιτέρω προγραμματισμό της δρομολόγησης των έργων, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία της δημάρχου από την συνάντηση του κ. Βασιλείου με την αντιπροσωπεία. Απουσία «συστηματική» όπως χαρακτηρίστηκε από κύκλους της Περιφέρειας, αφού η δήμαρχος «έχει να εμφανιστεί από τις 15 Νοέμβρη», ενώ δεν συμμετείχε στις αποφάσεις και δράσεις (για την στήριξη των πληγέντων), του Συντονιστικού Οργάνου και της Πολιτικής Προστασίας.

Το γεγονός απέφυγε να σχολιάσει ο αντιπεριφερειάρχης, αρκούμενος να χαρακτηρίσει «αναγκαία τη συνεργασία και συμμαχία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας», προκειμένου να προωθηθούν «το ταχύτερο δυνατό» τα έργα αποκατάστασης στην περιοχή.

Αναφορικά με τα αιτήματα που τέθηκαν είναι η εκτροπή των ρεμάτων Αγ. Αικατερίνης και Σούρες, η αποκατάσταση της ΠΕΟΑ Θηβών και η απαγόρευση δημιουργίας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Πόρτο Γερμενό. Ο κ. Βασιλείου επανέλαβε όσα ακριβώς εξήγγειλε στη συνέντευξη για τα πεπραγμένα και τον προγραμματισμό των έργων στην περιοχή.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι η δημοπράτηση της πρώτης από τις δυο εργολαβίες, για την αποκατάσταση της ΠΕΟΑ Θηβών, θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους Μαΐου, ενώ προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της οδού, θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις επί του οδοστρώματος. Επίσης, η δημοπράτηση της εργολαβίας για την εκτροπή του χειμάρρου της Αγίας Αικατερίνης και τη διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες, θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου. Τέλος, όσον αφορά τη δημιουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Πόρτο Γερμενό, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, έχει ήδη δηλώσει την κάθετη αντίθεση της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.