Γ. Καμίνης για την καταδίκη του Γ. Γερμενή: «Είναι μία απόφαση – σταθμός!»

Γ. Καμίνης για την καταδίκη του Γ. Γερμενή: «Είναι μία απόφαση – σταθμός!»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής γνωστός και με το προσωνύμιο «Καιάδας» καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη το 2013, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για παιδιά στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων σχολιάζοντας την καταδίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής:

«Ήταν Πάσχα του 2013. Το συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα αποτρέπεται. Εποχούμενοι χρυσαυγίτες περνούν κάτω από το Δημαρχείο της Αθήνας, εκτοξεύοντας απειλές κατά του δημάρχου Αθηναίων και συγκεντρώνονται στα γραφεία του κόμματός τους στην οδό Δεληγιάννη.

Λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μοιράζει πασχαλινά δώρα σε παιδιά. Ο Γερμενής εισβάλει στον χώρο και επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων.

Οι άνδρες της ασφαλείας του Δημάρχου τον αποτρέπουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία μαθήτρια. Εντοπίζουν ότι οπλοφορεί, τον ακινητοποιούν και τον οδηγούν με επαγγελματισμό έξω από την αίθουσα».

«Απόφαση – σταθμός»

«Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και τέσσερις αναβολές (δύο φορές το 2015, μία το 2016 και μία το 2017), η υπόθεση εκδικάστηκε, τελικά, σήμερα», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και στην ποινική δίκη της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, μετά τη ματαίωση του συσσιτίου μίσους της Χρυσής Αυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι μία απόφαση – σταθμός. Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου, που επέβαλε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.